ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Σάσα Βεζένκοφ πριν το Κινγκς – Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Σάσα Βεζένκοφ στο περιθώριο της αναμέτρησης των Μπακς με τους Κινγκς στο Σακραμέντο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε το τι συζήτησε με τον Σάσα Βεζένκοβ, ενώ ανέλυσε τα αίτια της ήττας της ομάδας του.

“Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Του ευχήθηκα να αναρρώσει σύντομα και να επιστρέψει υγιής για να βοηθήσει την ομάδα του με κάθε πιθανό τρόπο. Είναι καταπληκτικός παίκτης, ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι και είναι ένας εξαιρετικός τύπος για να τον έχεις στην ομάδα σου”, ανέφερε για τη συζήτησή του με τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Παράλληκα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε και για τι πήγε λάθος στη βαριά ήττα των Μπακς από τους Κινγκς, ενώ ανέφερε πως ο πιο αργός ρυθμός εξυπηρετεί καλύτερα την ομάδα του φέτος.

“Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια των αντιπάλων και να βρούμε ρυθμό, ιδίως στο ξεκίνημα των αγώνων. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα έχεις πρόβλημα. Το ξεκίνημα ενός αγώνα, δείχνει και την πορεία. Ξέρεις ότι οι Κινγκς παίζουν γρήγορα και θα σουτάρουν τρίποντο ενώ απομένουν 17” για την επίθεσή τους. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο, θα έχεις πρόβλημα κι εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι.

Πρέπει να βρεις τρόπους να διαχειριστείς το παιχνίδι. Πρέπει να έχεις κανόνες για την transition άμυνα. Ποιος θα πασάρει, ποιος θα κάνει το screen. Πρέπει να βάλεις τα σουτ. Απομένουν 15 ματς μέχρι τα playoffs και δεν πιστεύω ότι οι αντίπαλες ομάδες θα βρουν τέτοιους τρόπους για να αποκτήσουν πλεονέκτημα εναντίον μας. Πιστεύω ότι το μπάσκετ που παίζουμε είναι πιο physical και αυτό επιβραδύνει κάπως το ρυθμό των αντιπάλων.

Θα υπάρξουν και φορές που ομάδες θα προσπαθήσουν να τρέξουν και να το εκμεταλλευτούν κόντρα σε εμάς, όμως νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι πιο αργό. Είναι τρελό, αλλά είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που το πιο αργό παιχνίδι είναι η δύναμή μας.

Πρέπει όμως να βελτιωθούμε και να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να δίνουμε το ρυθμό. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στις επιστροφές μας στην άμυνα στο transition, στο να κρατάμε την μπάλα μπροστά μας. Δεν ήταν μόνο οι αιφνιδιασμοί. Νιώθων ότι οι Κινγκς να κέρδιζαν και στις ντρίπλες. Όταν δεν μένεις μπροστά από τον αντίπαλο στην άμυνα, μπορεί αυτή να καταρρεύσει και εκείνος να δημιουργήσει κάτι. Έχουν εξαιρετικούς playmaker και παίκτες που μπορούν να σκουράρουν με φλότερ. Έχουν έναν εξαιρετικό ψηλό, τον Σαμπόνις, που δυσκολεύει την κατάσταση. Οπότε πρέπει να περιορίσεις όσο περισσότερο μπορείς την μπάλα κι εμείς δεν το κάναμε σε καλό βαθμό απόψε.

Καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει. Παραδείγματος χάρη, όταν βρίσκεσαι απέναντι σε double-team κάθε φορά που είσαι στο ποστ, θέλεις να παίξεις και να επηρεάσεις το παιχνίδι, αντί να είσαι παθητικός και να πασάρεις απλά την μπάλα. Κάποιες φορές πρέπει να κερδίσεις το double-team, κάποιες φορές πρέπει να δημιουργήσεις κάτι. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό, γιατί θα το δούμε στον επόμενο αγώνα που θα δώσουμε με τους Σίξερς ή στον επόμενο αγώνα που παίξουμε στα playoffs. Πρέπει να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλο από το post, όταν μας παίζουν double-team. Πρέπει να βρεις τρόπο να είσαι αποτελεσματικός, ανεξάρτητα από το τι κάνει η αντίπαλη άμυνα.

Αν πιστεύω ότι η μπάλα κολλούσε σήμερα; Το πιστεύω 100%. Όμως δεν βάλαμε ούτε τα σουτ. Όταν είσαι ο ηγέτης της ομάδας τι θα κάνεις; Όταν είσαι ο Ντέιμ τι θα κάνεις; Όταν είσαι ο Γιάννης τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να δίνεις τις μπάλες ή θα προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι; Αυτή είναι η δυσκολία όταν είσαι ο ηγέτης μιας ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, η μπάλα κολλούσε σήμερα. Ίσως την επόμενη φορά να είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι εύκολο όταν η μπάλα περνάει από όλους και όλοι βάζουν τα σουτ.

Οι Κινγκς έπαιξαν εξαιρετικά, με υψηλό ρυθμό και ένταση. Όλοι σκόραραν. Ο Φοξ, ο Μονκ, ο Σαμπόνις. Όλοι άγγιξαν την μπάλα και σκόραραν σήμερα. Ήταν μία ομαδική νίκη για εκείνους”, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

To άρθρο Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Σάσα Βεζένκοφ πριν το Κινγκς – Μπακς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button