Επικαιρότητα

Το ΚΚΕ καταθέτει καθημερινά μομφή, για όλη την πολιτική, μαζί με τον λαό – Galaksias.com

Την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

«Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές, καταθέτουμε από την Βουλή καθημερινά», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανοίγοντας την ομιλία του κατά τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως τόνισε: «To KKE υποστηρίζειι, όπως είναι αυτονόητο και όπως κάνει πάντα με το δικό του σκεπτικό, την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση της Ν.Δ. Δεν μένει, όμως, μόνο σε αυτό. Καταθέτουμε και στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά μαζί με τον λαό, τη νεολαία, το εργατικό-λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειές της».

«Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές», σημείωσε. Εξήγησε ότι «η μομφή του ΚΚΕ αφορά το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια προσπάθεια συγκάλυψης. Επίσης, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση γιατί εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, γιατί έχει στείλει τη φρεγάτα “Υδρα” στο στόμα του λύκου, γιατί φορτώνει στον λαό τα βάρη της ακρίβειας, αλλά και για το έγκλημα που πάει να διαπράξει στη ΛΑΡΚΟ, για το νόμο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, για την πολιτική στην αγροτική παραγωγή».

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος και επιπλέον γα την αλαζονεία σας, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη ευθυνών που επιχειρείτε», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην τραγωδία των Τεμπών είπε: «Μομφή για το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια, αποκρουστική, κατάπτυση προσπάθεια συγκάλυψής του» και έκανε λόγο για «συγκάλυψη από τότε που η κυβέρνηση έτρεξε να μπαζώσει τον χώρο του εγκλήματος και να μοντάρει –ή όποιος το έκανε– τα υλικά των συνομιλιών, μόνο και μόνο για ενισχυθεί το αφήγημα περί αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους και να πει ότι φταίει μόνο ένας σταθμάρχης».

«Θέλατε να κρύψετε την πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και τις ζωές των ανθρώπων, μια πολιτική την οποία έχετε υπηρετήσει τόσο εσείς όσο και προηγούμενες κυβερνήσεις, μια πολιτική που ακολουθείται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες ακόμα και τις πιο ανεπτυγμένες» σημείωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα.

Είπε ότι η κυβέρνηση έκανε συγκάλυψη και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής με την άρνηση κλήτευσης σημαντικών μαρτύρων, το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της και με το «πόρισμα της ντροπής, το εγχειρίδιο της συγκάλυψης που καταθέσατε μόνοι σας και όπου δεν εντοπίζετε καμία ποινική και πολιτική ευθύνη για το έγκλημα». Σημείωσε ότι εκτός από την τακτική της συγκάλυψης, υπάρχει και ο «νόμος της συγκάλυψης, ο περιβόητος νόμος περί “ευθύνης υπουργών” που επιτρέπει στον κ. Καραμανλή και τους άλλους να μη δικάζονται από τη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα, ενώ έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον τους από τους συγγενείς των θυμάτων».

Υπενθύμισε επίσης ότι όταν το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, όλα τα άλλα κόμματα, απέρριψαν την πρόταση «γιατί ο καθένας θέλει να προστατεύει τους δικούς του υπουργούς». Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι «και η κυβέρνηση και η συναινετική αντιπολίτευση αθωώνουν την πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button