ΕνημέρωσηΠολιτική

Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, δεν κάνουμε προσλήψεις επειδή δεν έρχονται – Galaksias Portal News

Οι γιατροί δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις προσλήψεων στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν ευσταθεί το αίτημα για περισσότερες προσλήψεις γιατρών ώστε να γίνονται πρωί τα χειρουργεία και να μην χρειάζονται απογευματινά, καθώς όπως είπε δεν μπορεί το Δημόσιο Σύστημα υγείας να προσλάβει άλλους, επειδή δεν πηγαίνουν.

«Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, όσο περισσότερο φουλ μπορούμε. Το βασικό επιχείρημα που λένε είναι ότι έχουμε κλειστά χειρουργεία άρα να “κάνετε προσλήψεις για να ανοίξουν περισσότερα χειρουργεία, και να μη χρειάζεται απογευματινά”, αυτό όμως δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: γιατί μπορούμε να προσλάβουμε άλλους; Κάνουμε προσκλήσεις προσλήψεων και δεν έρχεται κανένας», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις προσλήψεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλόνικης 7 φορές και έχουν έρθει μηδέν άτομα, δηλαδή τι πιστεύετε ότι θα κάνουμε 10 φορές προσκλήσεις και θα έρθουν αυτοί που δεν ήρθαν τις υπόλοιπες φορές;», υποστήριξε.

Επίσης ο υπουργός Υγείας είπε πως στόχος είναι τα απογευματινά χειρουργεία να καταστήσουν τη θέση του γιατρού, του αναισθησιολόγου, του νοσηλευτή του ΕΣΥ, περισσότερο οικονομικά ελκυστική. «Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε και περισσότερες προσλήψεις και για τα πρωινά χειρουργεία».

«Αυτοί που μας κατηγορούν “γιατί δεν κάνετε περισσότερες προσλήψεις στα πρωινά χειρουργεία”, δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους λόγους που προσδοκούμε να μπορούμε να έχουμε περισσότερες προσέλευσης στις προσκλήσεις γιατρών και νοσηλευτών και αναισθησιολόγων είναι τα απογευματινά χειρουργεία και όχι μόνο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και είπε επίσης πως σήμερα (13.03.2024)στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας έγιναν πέντε χειρουργεία.

Επίσης ανέφερε πως είναι στα «σκαριά» το να γίνονται οι εγχειρήσεις και με ιδιωτική ασφάλιση «Σήμερα ακόμα δεν μπορεί, αυτά είναι υπό διαμόρφωση όμως έχω έρθει σε επαφή με τις ασφαλιστικές εταιρείες κι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, ορισμένες από αυτές ήδη εκδήλωσαν και εγγράφως το ενδιαφέρον τους. Άρα πιστεύω ότι σύντομα θα βγουν προγράμματα από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία».

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, δεν κάνουμε προσλήψεις επειδή δεν έρχονται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button