ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Δέσμη προτάσεων για κοινές δράσεις και συνεργασία ανάμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κατέθεσαν στην αρμόδια Υπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης και ο Αντιπρόεδρος (και Δήμαρχος Νικαίας – Ρέντη) κ. Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αναπτύχθηκε το πλαίσιο συνεργασίας υπό το οποίο οι δύο πλευρές μπορούν να υλοποιήσουν πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης για βρέφη και νήπια στον Πειραιά και τους γειτονικούς του δήμους, αλλά και δράσεις προστασίας των παιδιών από περιστατικά βίας, εκφοβισμού και παραβατικότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης πρότεινε στην Υπουργό να εκπονηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης μελών Ιατρικών Συλλόγων και δημοσίων λειτουργών σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την ενδυνάμωση και την αυτόνομη διαβίωση των ηλικιωμένων. 

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις που εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ζήτησε να τις μελετήσει ενδελεχώς και να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση. Απευθυνόμενη στον κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, ως δημάρχου Νικαίας – Ρέντη, η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι αποφασίστηκε ο διπλασιασμός των σχολικών γευμάτων, εφόσον λήφθηκαν υπόψιν οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι οικογένειες της πόλης του. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση του ενεργού επιστημονικού και κοινωνικού ρόλου μας στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, όπως είναι η Νίκαια, ο Κορυδαλλός και το Πέραμα. Μετά την κατάθεση προτάσεων συνεργασίας που συζητήσαμε με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ήρθαμε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενός από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια της Κυβέρνησης για την προστασία των οικογενειών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Ευχαριστούμε την κυρία Υπουργό για την εξαιρετική φιλοξενία, αλλά κυρίως για την ουσιαστική συζήτηση που αναπτύξαμε. Εύχομαι αυτή η συνάντησή μας να αποτελέσει την αρχή μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, από την οποία φιλοδοξούμε να προκύψουν δράσεις θωράκισης και φροντίδας όσων έχουν ανάγκη από το κοινωνικό έργο μας. Τονίσαμε στην κ. Ζαχαράκη ότι εκτιμούμε πολύ τον καθημερινό αγώνα της για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών, από την οποία κρίνεται η ευημερία της κοινωνίας και το κυβερνητικό έργο. Βρισκόμαστε στη διάθεσή της να προσφέρουμε ουσιαστική επιστημονική γνώση και αρωγή». 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button