ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του ηλεκτρισμού φιλοξενείται στην Αθήνα το Μάιο από τη ΔΕΗ

Με βασικό σύνθημα «Ανοιχτά Φώτα» πραγματοποιείται το Μάιο από τη ΔΕΗ το μεγάλο ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο του ηλεκτρισμού στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος ηλεκτρισμού Eurelectric με οικοδεσπότρια τη ΔΕΗ θα φιλοξενήσουν ολόκληρο τον κλάδο της Γηραιάς Ηπείρου στις 22-23 Μαΐου 2024 στο Λαγονήσι.

Συνολικά πάνω από 500 αξιωματούχοι, ειδικοί και στελέχη θα λάβουν μέρος από μεγάλους ομίλους όπως οι Ε.ΟΝ, Uniper, Fortrum, MVM, EDP, Siemens και EPRI. Εκ μέρους του πολιτικού κόσμου, θα δώσουν το παρόν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν, Πάουλα Πίνιο, η γ.γ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενεργειακών Ρυθμιστών (CEER), Μάρα Μπερζίνα, καθώς και ευρωβουλευτές.

Από την ίδια τη Eurelectric, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Στάσσης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ) και ο γενικός γραμματέας Κρίστιαν Ρούμπι θα συμβάλουν στο διάλογο με τοποθετήσεις τους.

Όσον αφορά τις θεματικές του συνεδρίου, τονίζεται από την πλευρά της Eurelectric ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πλέον ότι τα φώτα θα παραμένουν ανοικτά το ίδιο εύκολα όπως στο παρελθόν. Η ενεργειακή κρίση των προηγουμένων ετών απέδειξε ότι πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο εξής για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και την ταυτόχρονη μετάβαση προς καθαρότερες πηγές.

Καθώς η κοινωνία μας μειώνει τις εκπομπές της, ο ηλεκτρισμός εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερους τομείς της οικονομίας, όπως τα αυτοκίνητα, η θέρμανση και η βιομηχανία. Όλο και περισσότερος ηλεκτρισμός θα χρειαστεί όσο περνούν τα χρόνια, όμως ταυτόχρονα ο κλάδος έχει ανάγκη και τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορέσει να τον προμηθεύσει.

Με αφορμή τα παραπάνω, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα αναλυθούν οι εξελίξεις στα δίκτυα ρεύματος της Ευρώπης και οι σχετικές επενδύσεις.

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Eurelectric (και διευθύνων σύμβουλος της Ε.ΟΝ), Λέοναρντ Μπίρνμπαουμ μαζί με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Στάσση, θα δώσουν το στίγμα για το που βρίσκεται σήμερα η αγορά και πως θα στηριχθεί ο στόχος του net zero.

Πέραν των παραπάνω, στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Οι στόχοι του 2040,
  • Ο ρόλος του ηλεκτρισμού στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας,
  • Η ασφάλεια εφοδιασμού,
  • Η αναμόρφωση της αγοράς,
  • Η ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα,
  • Η ενσωμάτωση των ΑΠΕ.

To άρθρο Ο ευρωπαϊκός κλάδος του ηλεκτρισμού φιλοξενείται στην Αθήνα το Μάιο από τη ΔΕΗ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button