ΕνημέρωσηΠολιτική

Θάνατος 9χρονης από στρεπτόκοκκο – Παρουσίασε επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης – Galaksias Portal News

Για το 9 ετών κοριτσάκι, που μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/2) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε Νοσοκομείο του Διδυμότειχου εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν.

Συγκεκριμένα, η ανήλικη μεταφέρθηκε με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης και μετά από εξετάσεις που της έγιναν, βγήκε θετική στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, το παιδί κατέληξε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

«Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button