Επικαιρότητα

Επιστρέφει το «Aqua Blue» – Το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή της SEA JETS – Galaksias.com

Νέα εξέλιξη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με Λαύριο και Καβάλα μετά από την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της  εταιρείας SEA JETS, η οποία κάνει δεκτή την προσφυγή και ακυρώνει τον όρο του διαγωνισμού που προέβλεπε την προτίμηση πλοίου νεότερου σε ηλικία ανάμεσα σε πλοία Γ’ κατηγορίας που συμμετείχαν.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα, η οποία μετέβη την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Βαγγέλη Κυριαζόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το νησί, οι παράγοντες που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο, οι κτηνοτρόφοι, οι μεταφορικές εταιρείες και γενικότερα οι παραγωγικοί φορείς».

Ζήτησε και πάλι τον άμεσο προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της δόθηκε έγγραφη ενημέρωση με πίνακες δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα.

Παράλληλα, επετεύχθη η άμεση μεταφορά των φορτίων με το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, το οποίο εκτός από την εβδομάδα που διανύουμε, θα πραγματοποιήσει πλου και την προσεχή Τρίτη (άφιξη Τετάρτη στη Λήμνο).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι συστηματική από την ανάληψη των καθηκόντων της και η επικοινωνία της Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Πυρομάγλου με τα αρμόδια όργανα είναι συνεχής».

Εφέτος, όπως ανέφερε η Δήμαρχος και στην τελευταία διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατάσταση αυτή δυστυχώς απαντάται σε περισσότερες από 33 επιδοτούμενες γραμμές συνεπεία της μη ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ήδη η Δήμαρχος είχε αποστείλει προς τον αρμόδιο Υπουργό επιστολή διαμαρτυρίας από τις 2 Απριλίου, πριν ακόμη γίνει γνωστή η επίσκεψη στο νησί των Γενικών Γραμματέων στις 4 Απριλίου. Στις15 Απριλίου διαπιστώνοντας τη συνεχιζόμενη δυστοκία στην ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, απέστειλε επιστολή στις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί αιτούμενη την αύξηση της χωρητικότητας των αεροσκαφών τους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Με την επιστροφή της από την Αθήνα, η Δήμαρχος , θα προσκαλέσει τους φορείς σε ενημέρωση που θα κάνει την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 9 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. “Όπως γίνεται αντιληπτό από κάθε καλόπιστο δημότη, παρά την περιορισμένη αρμοδιότητά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και εξακολουθούμε. Το θέμα αυτό αλλά και όλα τα σοβαρά θέματα του τόπου δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα” τόνισε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Λήμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button