ΑθλητικάΕνημέρωση

Στο Final Four Ρεάλ, Μονακό, Μπαρτσελόνα και ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού – Galaksias Portal News

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για τις πρώτες εμπειρίες του στο NBA, τις σχέσεις ζωής που έκανε στον Ολυμπιακό, ενώ έκανε και τις δικές του προβλέψεις για το Final Four της Euroleague.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν των Κινγκς, Σάσα Βεζένκοφ, υποστήριξε ότι στο Final Four θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μονακό, η Φενέρμπαχτσε και ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα “Amerikanos24”:

Για την προσαρμογή ενός Ευρωπαίου στο ΝΒΑ:

«Είναι τρομερά δύσκολο γιατί είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος, δηλαδή ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που παίζεται, που το ταλέντο να ξεκινήσω ότι το ταλέντο των παικτών είναι διαστημικό. Είναι κάτι που όταν το βλέπεις στην τηλεόραση μπορεί κάποιος να πει ναι. Δεν παίζουν άμυνα, δεν, δεν, δεν.

Και εγώ ήμουν από αυτούς που κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να το λέει, αλλά βλέποντας το ατομικό ταλέντο των παικτών είναι ασύλληπτο μπορώ να πω των πρώτων 6 7 παικτών κάθε ομάδας για να είμαι δίκαιος. Από εκεί και πέρα είναι πιο δύσκολο λόγω της ηλικίας, γιατί όταν μέχρι τα 28 έχεις μάθει ένα τρόπο μπάσκετ που η κάθε κατοχή αξίζει τα πάντα, που είναι λιγότερες οι κατοχές, που ψάχνεις να βρεις το κατάλληλο σουτ, να βρεις την πιο σωστή επιλογή και στην άμυνα με διαφορετικούς κανόνες.

Η κάλυψη της κάλυψης είναι ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να το αναλύω μέχρι αύριο. Το να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ξεχάσεις αυτό που ήξερες, να ξεχάσεις, το τι ήσουνα. Θα μου πεις είναι εύκολο. Όχι γιατί είναι και εγωισμός. Στη μέση είναι και το τι έχεις καταφέρει, είναι και το ότι στην ουσία δεν σε ξέρουνε.

Και μπορεί να το δούμε αυτό ότι πρέπει να ξεκινήσεις κάτι από την αρχή. Δεν ήσουν ούτε προφανώς ο Γιάννης. Που είναι αυτοί που είναι, οπότε ξεκινάς κάτι από το μηδέν και όσο πιο γρήγορα τα καταφέρεις να ανταποκριθείς και να βρεις τον ρόλο σου σε μια ομάδα, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για σένα».

Για την εμπειρία του να αντιμετωπίζεις τους μεγάλους αστέρες:

«Σίγουρα όταν βλέπεις τον Λεμπρόν στο γήπεδο είναι άλλη οντότητα. Είναι και ο Στεφ. Έχει αλλάξει το μπάσκετ και αλλά είναι πιο γήινος. Πιο είναι ο Γιάννης με τα φυσικά του προσόντα; Είναι κάτι ασύλληπτο. Λούκα ο Γιόκιτς γιατί το μπάσκετ που παίζουν και πάλι λέω το ταλέντο που έχουν όλοι αυτοί. Αλλά την πρώτη φορά που θα δεις τον Λεμπρόν στο γήπεδο μόνο η παρουσία του, μόνο το ότι με μάρκαρε επί 10 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι στο Σακραμέντο που είχα παίξει κιόλας αρκετά.

Εντάξει, είναι κάτι που σίγουρα σου κάνει ένα μπαμ. Επίσης έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο είναι για όλο αυτό το παιχνίδι που παίζει ο Τζίμι Μπάτλερ, δηλαδή το ότι είναι από τους λίγους παίκτες που δεν τον έχω δει να παίρνει μια κακή επιλογή. Ξέρει πάντα να βρίσκει το σωστό σημείο, πάντα να κάνει το σωστό fair play. Νομίζω είναι αυτό που δεν περίμενα, που δεν το είχα δει από κοντά».

Για την Ευρωλίγκα και το τι περιμένει:

«Εντάξει, σίγουρα ανταγωνισμός. Κάθε χρόνο οι ομάδες προσπαθούν και με το πλέι οφ όλοι έχουν μια ευκαιρία. Βλέπω ότι ομάδες που θα μείνουν έξω καταρχήν αυτό μπορείτε να δείτε. Για την ποιότητα της διοργάνωσης Ήταν το Μιλάνο, η Εφές. Όλοι αυτοί λογικά θα μείνουν έξω. Η Παρτιζάν παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο αυτό που είπα και στην αρχή, ότι κάθε παιχνίδι μετράει από την αρχή. Εντάξει, με τα παιδιά σίγουρα μιλάμε. Γιατί όταν είναι. Όταν χτίζεις μια σχέση πέντε χρόνων που ήμουν εγώ και από πριν. Αλλά όταν καθημερινά ζεις με κάποιους ανθρώπους πράγματα δεν είναι τόσο εύκολο και όταν στην ουσία τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τόσο όμορφα και όλα ήταν άλλα.

Και πριν δηλαδή μιλάω για παιδιά που έχουν σταματήσει, αλλά και εδώ με τον Βασίλη τον Γιώργο δηλαδή από τα πρώτα μου χρόνια στον Ολυμπιακό, αυτά μένουν στο τέλος. Στο μπάσκετ δηλαδή. Ναι, δεν μπορείς να είσαι με όλους φίλος, αλλά πιστεύω ότι έχω χτίσει κάποιες φιλίες στο χώρο του μπάσκετ που μιλάμε, αν όχι καθημερινά εβδομαδιαία.

Οπότε παρακολουθώ, Βλέπω Ολυμπιακός. Εντάξει, αναμενόμενο με τους τραυματισμούς και με αυτά πήρε παίκτες, προσπαθεί σε ένα καινούργιο. Γιατί δεν είχαμε πρόπερσι 15 παίχτες. Δεν είχαμε τόσο βάθος να πω. Απ την άλλη, φέτος πρέπει να διαχειριστείς ποιος θα παίξει, ποιος δεν θα παίξει, αλλά όπως βλέπουμε βρίσκει το δρόμο του, είναι ανταγωνιστικός και σίγουρα θα είναι εκεί για να παλέψει ξανά για τον Παναθηναϊκό.

Βλέπουμε τι επένδυση έχει γίνει, βλέπουμε ότι δουλειά έχει γίνει, ο κόσμος διψάει και είναι λογικό πως διψούσε. Ολυμπιακοσ εκάστοτε 18 19, 20 21. Στο πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε το 22 θυμάστε τι είχε γίνει; Ο κόσμος διψά. Ο κόσμος θέλει την ομάδα να τη βλέπει να παίρνει πρωτάθλημα κάθε χρόνο, να πηγαίνει καλά κάθε χρόνο. Δεν γίνεται όμως. Δεν είναι τόσο εύκολο. Οπότε βλέπουμε πως αντέχει. Είναι εκεί ψηλά και σίγουρα μακάρι να περάσουν και οι δύο στο φάιναλ φορ. Και για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά γιατί το αξίζουν; Και να μην πέσουν στο 4 5 ο ένας με τον άλλον».

Για το Final 4 και τις ομάδες που θα είναι εκεί:

«Πιστεύω Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μπαρτσελόνα και ένας εκ των Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό οποίος έχει το πλεονέκτημα».

Για την περίοδο του τραυματισμού του:

«Εντάξει, ήταν λίγο κάπως η άτυχη στιγμή, ενώ είχα γυρίσει το πόδι μου στο παιχνίδι με την Ατλάντα, πάνω που έτσι ένιωθα κι εγώ καλά, πέρασαν δύο εβδομάδες, ξαναμπήκα και σε μια προπόνηση ξανά το ίδιο πόδι στο ζέσταμα. Οπότε εντάξει, συμβαίνει, Προσπαθώ να το δω όσο πιο θετικά γίνεται. Σίγουρα δεν βοηθάει σε όλο αυτό το κομμάτι, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, οπότε προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτά που μπορώ να κάνω. Οπότε ακόμα δεν ξέρουμε, είχαν πει. Τέσσερις με έξι εβδομάδες κλείνουμε πάνω κάτω την τέταρτη εβδομάδα, οπότε από δω και πέρα θα δούμε το πως ανταποκρίνεται και το πόδι και το πότε θα θέλει η ομάδα και οι γιατροί και οι άνθρωποι να πουν ότι είμαι ΟΚ να παίξω».

To άρθρο Βεζένκοφ: Στο Final Four Ρεάλ, Μονακό, Μπαρτσελόνα και ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button