ΕνημέρωσηΟικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα (7/6) αίτηση για τον νέο κύκλο

Ανοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024 – 2025 της ΔΥΠΑ, ωστόσο οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet και σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου σειρά έχουν τα ΑΦΜ που λήγουν σε 2,3,4.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει σημασία ο χρόνος υποβολής της αίτησης για το τελικό αποτέλεσμα της κρίσης, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την μοριοδότηση κάθε αιτήματος.

Πότε θα κάνετε αίτηση

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, έως τις 09.06.2024 και ώρα 23:59, ως εξής:

  • ΑΦΜ που λήγουν σε 0: Ημερομηνία 03 & 04.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 1: Ημερομηνία 05 & 06.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 2,3,4: Ημερομηνία 07.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6: Ημερομηνία 08.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9: Ημερομηνία 09.06

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button