Υγεία & Διατροφή

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Λαπίντ μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ, αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε το κόμμα του, με φόντο εντάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα.

«Ο Λαπίντ αναχωρεί για μια διπλωματική επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια της οποίας θα συναντήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της (αμερικανικής) κυβέρνησης», μεταξύ των οποίων τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε το κόμμα του, το Γες Ατίντ, με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το στενότερο σύμμαχό τους είναι τεταμένες εξαιτίας του πολέμου στη λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ πολεμάει εναντίον του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η σχέση ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν προσφάτως ψυχρανθεί σημαντικά.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Λαπίντ θα συναντήσει επίσης τον επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, τον Τσακ Σούμερ. Την Τετάρτη, αυτός ο τελευταίος είχε εγκρίνει την έκκληση για πρόωρες εκλογές του Μπένι Γκαντς, μέλους του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου και κύριου αντιπάλου του πρωθυπουργού Νετανιάχου, λέγοντας πως αυτό είναι «το σωστό που πρέπει να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button