Κόσμος

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αποκαλύπτει το μυστικό του και συμβουλεύει

Ψάρι με πατάτες τη Παρασκευή και τακτικοί περίπατοι  είναι το μυστικό της μακροζωίας, σύμφωνα με τον Τζον Τίνισγουντ, τον νέο κάτοχο του τίτλου «γηραιότερος άνδρας του κόσμου».

Ο 111χρονος κατέκτησε τον τίτλο αφού ο προηγούμενος κάτοχος, ένας Βενεζουελάνος ονόματι Χουάν Βινθέντε Περέζ πέθανε σε ηλικία 114 ετών.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της «άσκησης του μυαλού» και η «μετριοπάθεια» μαζί με το «να μην επιβαρύνετε ποτέ υπερβολικά τον οργανισμό σας» και να τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους. «Είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι», δήλωσε στο BBC. «Στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτή τη διαφορά να λειτουργήσει, αλλιώς όλα αποτυγχάνουν», πρόσθεσε.

Ο Περέζ είχε αποδώσει την μακροζωία του στη «σκληρή δουλειά, στην ξεκούραση στις διακοπές, στο να πηγαίνεις νωρίς για ύπνο… στο να αγαπάς τον Θεό» και -το προσωπικό μου αγαπημένο- στο να πίνεις ένα ποτήρι δυνατό ποτό κάθε μέρα.

Η γεννημένη στην Καλιφόρνια Μαρία Μπράνιες Μορέιρα, η οποία, στα 117 της χρόνια, είναι ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος από τον Ιανουάριο του 2023, επικαλέστηκε την «τύχη και την καλή γενετική», αλλά αναφέρθηκε επίσης στην «τάξη, την ηρεμία, την καλή σχέση με την οικογένεια και τους φίλους, την επαφή με τη φύση, τη συναισθηματική σταθερότητα, τις ανησυχίες, τις τύψεις, την πολλή θετικότητα και την απομάκρυνση από τους τοξικούς ανθρώπους».

Η στάση αυτή ζωή τους έρχεται σε αντίθεση με την ολοένα και πιο δημοφιλή πρακτική να ξοδεύουμε αδιανόητα ποσά σε μια μάταιη προσπάθεια να γυρίσουμε τα χρόνια πίσω. Στην αισθητική πλευρά της εξίσωσης, έχουμε όλα τα είδη μπότοξ, πληρωτικών ουσιών και χειρουργικών επεμβάσεων που χρησιμοποιούνται ώστε οι άνθρωποι σε ηλικία συνταξιοδότησης να μπορούν να πιστέψουν ότι βρίσκονται ακόμα στην πρώτη έξαρση της νεότητας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button