ΕνημέρωσηΟικονομία

Κομισιόν σε CNN Greece: Η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει πρόταση για πρόσθετες μειώσεις φόρων

Στην κατηγορηματική διάψευση πληροφοριών και δημοσιευμάτων που έφεραν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει αρνηθεί λόγω δημοσιονομικών ανησυχιών στην ελληνική κυβέρνηση τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και στα τρόφιμα, προχώρησε εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece.

«Η Επιτροπή δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί πρόταση για πρόσθετες φορολογικές περικοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο ίδιος τόνισε πως το κλιμάκιο που επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο στη βάση της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας επανέλαβε την ανάγκη τα μέτρα στήριξης να παραμείνουν «προσωρινά και στοχευμένα».

Η απάντηση της Επιτροπής στο CNN Greece βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, καθώς δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών υποστήριζαν πως σε συζητήσεις που είχε η ελληνική κυβέρνηση με αξιωματούχους των Βρυξελλών «συνάντησε τείχος» στο ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωσης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων από το 13% στο 6%, έστω και για διάστημα λίγων μηνών.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger