ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ουκρανικό βομβαρδισμό αρτοποιείου στο κατεχόμενο Λισιτσάνσκ – Galaksias Portal News

Ο βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις ενός αρτοποιείου στην κατεχόμενη πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν άλλων δέκα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής.

Το Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων μετά από μια σφοδρή μάχη που σημειώθηκε στην αρχή της επίθεσης της Μόσχας το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις φιλορωσικές αρχές, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίριο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα πολυσύχναστο αρτοποιείο και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

«Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ενός αρτοποιείου στην Λισιτσάνσκ είναι ένδεκα νεκροί και 10 τραυματίες με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας των τραυμάτων», δήλωσε στο Telegram η Ναταλία Παστσένκο, υπουργός Υγείας των τοποθετημένων από τη Μόσχα αρχών της περιφέρειας Λουχάνσκ. Πρόσθεσε ότι οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς 10 ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. «Υπάρχουν και νεκροί ανάμεσά τους», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Ο Λεονίντ Πασετσνίκ, ο τοποθετημένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ, κατηγόρησε τις δυνάμεις του Κιέβου ότι στόχευσαν το αρτοποιείο, το οποίο όπως είπε είναι γνωστό ότι έχει φρέσκο ψωμί τα Σαββατοκύριακα.

Το RIA Novosti δημοσίευσε βίντεο από ένα κατεστραμμένο κτίριο. Σε αυτό διακρίνονται επίσης διασώστες να βγάζουν από τα ερείπια ένα κατεστραμμένο ολοσχερώς αυτοκίνητο.

Το μονώροφο κτίριο είχε μια μεγάλη ταμπέλα με την ονομασία «Restaurant Adriatic» και τώρα φαίνεται κατεστραμμένο ολοσχερώς.

Ο Λεονίντ Πασετσνίκ δήλωσε ότι η τοπική αστυνομία και οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να “σώσουν τα θύματα με ειδικούς εξοπλισμούς”.

Το Λισιτσάνσκ είχε πληθυσμό περίπου 111.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της πόλης το καλοκαίρι του 2022, όπως και τον έλεγχο της δίδυμης πόλης της, του Σεβεροντονέτσκ, μετά από μια από τις σκληρότερες μάχες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button