ΕνημέρωσηΟικονομία

Άστεγος χτίζει καλύβι σε δημόσιο πάρκο του Σιάτλ και σκάβει με εκσκαφέα για να βρει θησαυρό

Ένας άστεγος από το Σιάτλ κατασκεύασε ένα καλύβι σε ένα δημόσιο πάρκο μήνες μετά αφότου φέρεται να έκλεψε έναν εκσκαφέα για να ανοίξει μέρος του χώρου αναζητώντας χρυσό.

Ο 41 ετών Στήβεν Ίργουιν ισχυρίστηκε ότι είχε άδεια να χτίσει τη δομή στο πάρκο Dr. Jose Rizal, παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής του Σιάτλ πλήρωσε πρόσφατα 15.000 δολάρια για να επιδιορθώσει τη ζημιά που είχε κάνει ο Ίργουιν όταν έσκαψε παράνομα τη γη τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με το KOMO News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ίργουιν συνελήφθη για την κατασκευή και κατηγορήθηκε για κλοπή ενός μηχανοκίνητου οχήματος μόνο για να ανακτήσει αργότερα το χώρο με μερικές ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις.

Το παράνομο καλύβι που ξεκίνησε από τσαντίρι, διαθέτει πλέον τζάκι, θερμάστρες προπανίου, πλυντήριο ρούχων, πολλαπλές γεννήτριες και διάδρομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκάβει στις πλαγιές, χτίζει κατασκευές, κόβει δέντρα, αναιρεί χιλιάδες δολάρια σε επισκευές», είπε στο πρακτορείο την Παρασκευή η Αντρέα Σουάρες από το We Heart Seattle, μια ομάδα ευαισθητοποίησης αστέγων που έχει προσφέρει βοήθεια στον Ίργουιν.

«Υπάρχει επίσης κίνδυνος που βρίσκεται σε αυτό το περιβάλλον. Υπάρχουν μυρωδιές κηροζίνης, προπανίου και βενζίνης – υπάρχουν τρεις διαφορετικές μορφές καυσίμου εδώ κάτω, καλώδια παντού», είπε η Σουάρες – προσθέτοντας ότι το σημείο είναι «μια ωρολογιακή βόμβα».

Το καλύβι του Ίργουιν ξεπερνά το γεγονός να θέλει απλώς ένα άνετο μέρος στο πάρκο, εξήγησε η Σουάρες.

«Ονειρεύεται ότι το μέρος είναι ένα χρυσωρυχείο, κι ότι θα βρει χρυσό και θα πλουτίσει», είπε η Σουάρες.

Τον Οκτώβριο, ο Ίργουιν έγινε αντιληπτός και συνελήφθη μετά από πολλές κλήσεις στο 911 από ανήσυχους γείτονες σχετικά με την καταστροφή στο πάρκο Dr. Jose Rizal, το οποίο απέχει περίπου 3 μίλια από το εμβληματικό Seattle Space Needle.

«Τον είχε πιάσει τρέλα με αυτό το βαρύ μηχάνημα», είπε πέρυσι η συνοδός και εθελόντρια του πάρκου Ζενεβιέβ Κόρτνεϊ, μόλις συνάντησε τον Ίργουιν ενώ έσκαβε τη γη.

Αργότερα παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι καθάρισε το χώρο για την καλύβα του με τον εκσκαφέα, συνεχίζοντας να πιστεύει ότι είχε άδεια να αλλάξει το πρόσωπο της γης για την φτιάξει.

Μετά την απελευθέρωσή του και την επιστροφή του στον καταυλισμό του, ο Ίργουιν χρησιμοποιεί ηλεκτρικά εργαλεία και εργαλεία χειρός για να καθαρίσει περιοχές στο πάρκο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι γείτονες που ζουν κοντά στο πάρκο έχουν θορυβηθεί και προσπαθούν ακούραστα να τραβήξουν την προσοχή της πόλης για το θέμα.

«Αυτός ο τύπος έχει ξεφύγει και δεν το καταλαβαίνω. Είμαστε απολύτως απογοητευμένοι. Χρειαζόμαστε λίγη συμπαράσταση εδώ, χρειαζόμαστε αστυνομική δράση», είπε ο Μπράιαν Χάρτμαν στο πρακτορείο.

Η Σουάρες, ο οποίος θέλει να επιλυθεί η κατάσταση λόγω του πιθανού κινδύνου που μπορεί να προκαλέσει ακούσια ο Ίργουιν στον εαυτό του και στους άλλους, λέει ότι ο άστεγος δεν έχει σχέδια να σταματήσει το έργο του.

Ωστόσο, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν η πόλη έρθει στο σημείο και επιβάλει το νόμο.

«Αυτή είναι μια έκκληση για δράση από τις αρχές επιβολής του νόμου και το Seattle Parks and Recreation για να κάνουμε κάτι», είπε η Σουάρες στο πρακτορείο.

«Προσφέρθηκα ακόμη και να πληρώσω για τους πρώτους έξι μήνες στέγασής του, και μου είπε, «Αυτό είναι υπέροχο. Θα κρατήσω ωστόσο και την καλύβα μου στο δάσος».

Δείτε εικόνες από το τσαντίρι του Ίργουιν που σταδιακά έχει μετατρέψει σε καλύβι:

Με πληροφορίες από New York Post

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button