Επικαιρότητα

Πήρε το… εισιτήριο για τους «8» η Μπαρτσελόνα, 3-1 τη Νάπολι! – Galaksias.com

Στα προημιτελικά του Champions League επιστρέφει η Μπαρτσελόνα, μετά την αποψινή πρόκριση επί της Νάπολι.

ΟΙ Καταλανοί επικράτησαν 3-1 στην έδρα τους και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία, πήρε το… εισιτήριο για τους «8».

Τα «άγρια νιάτα» του Τσάβι Ερνάντες, ο 16χρονος Γιαμάλ, ο 17χρονος στόπερ Κουμπαρσί κι ο 20χρονος μέσος Φερμίν Λόπεθ (που άνοιξε και το δρόμο προς τη νίκη), είχαν τη φρεσκάδα και την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν για να βάλουν από νωρίς την ομάδα τους σε θέση «οδηγού».

Δύο ασίστ του Ραφίνια, στο 15′ στον Λόπεθ και στο 17′ προς τον Κανσέλο έβαλαν μπροστά στο σκορ την «Μπάρτσα» με δύο γκολ, προσφέροντάς της ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Η Νάπολι συνήλθε και αντέδρασε μετά το ημίωρο, μειώνοντας στο 30′ με υπέροχο πλασέ του Ραχμάνι στην κίνηση μετά από ασίστ του Πολιτάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα έβγαλε μεγαλύτερη σιγουριά και αποφασιστικότητα στις κινήσεις της, ο Τσάβι πρόσθεσε στο γήπεδο περισσότερη εμπειρία με την είσοδο των Σέρχι Ρομπέρτο, Ρομέου και Ζοάο Φέλιξ και στο 83′ «καθάρισε» τη νίκη και την πρόκριση, χάρις στο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έβαλε τους… τίτλους τέλους στο παιχνίδι. Η Νάπολι είχε δοκάρι στο 90′ με τον Ολιβέρα, αλλά ήταν αδύνατο να «επιστρέψει».

Να σημειωθεί ότι και το 2020 στους «16» της διοργάνωσης, η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει και πάλι τη Νάπολι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button