Επικαιρότητα

“Αλλάζει” η ζωή για 80χρονη που ζει σε παράπηγμα στα Λεχώνια – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η οικογένειά της την έχει εγκαταλείψει και μια γυναίκα ζει μόνη της στα Λεχώνια, σε ένα παράπηγμα, γεμάτο υγρασία, με μονη συντροφιά μια παλιά κούκλα και την φωτογραφία του γάμου της στον τοίχο. Ενα κουζινάκι είναι ταυτόχρονα και η κρεβατοκάμαρά της. Ενας χώρος που δεν χωρά δεύτερος ανθρωπος είναι γεμάτος από πλαστικές λεκάνες για να μαζεύονται τα νερά της βροχής από την διαλυμένη στέγη. Οι πλημμυρες έδωσαν την χαριστική βολή στο τσιμεντένιο σπίτι της 80χρονης. Της απέμεινε μόνο το κουζινάκι για να ζει και τρέφεται από την γειτονιά. “Ψυχομάνα” την αποκαλούν οι γείτονες, γιατί όλους τους “μεγάλωσε” στην περιοχή και η 80χρονη δεν αντιμετωπίζει κανένα παθολογικό πρόβλημα. Εχει απόλυτη διαύγεια και επίγνωση της κατάστασης, αλλά δεν περίμενε πως στην “δύση” της ζωής της θα έπρεπε να επιβιώνει από το ενδιαφέρον των γειτόνων.

Καμία υπηρεσία δεν έχει ενδιαφερθεί για την υπερήλικη και οι γείτονες -ελάχιστοι άνθρωποι που ζουν στα διπλανά κτήματα- κινητοποίησαν την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η οποία ανέλαβε τις κατασκευές στο σπίτι.

“Οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων αποκαθιστούν τις ζημιές στο αποχετευτικό δίκτυο,  στα αυλάκια διαφυγής των νερών,  στο σοβατισμα και μόνωση των τοίχων και στο καθάρισμα του περιβάλλοντος χώρου για να μην εγκλωβίζονται φέρτα υλικά και οδηγούν τα νερά στο σπίτι. Συνεχίζουμε κάθε μέρα” τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button