Κόσμος

«Δύσκολη» η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, παραδέχεται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων – Galaksias.com

Ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» στο ανατολικό μέτωπο, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους, σε αντίθεση με άλλες ζώνες όπου η δράση τους έχει «μειωθεί σημαντικά».

«Η επιχειρησιακή κατάσταση στο μέτωπο της ανατολής παραμένει δύσκολη», ανέφερε ο Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι πήγε ο ίδιος στο «πεδίο των επιχειρήσεων», στη ζώνη όπου υπάρχει «μια απειλή ρωσικών προωθήσεων σε βάθος», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εχθρός συνεχίζει να διεξάγει επιθετικές ενέργειες, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στις ζώνες του Τέρνι, του Ιβανίφσκε, του Μπερντίτσι, του Τόνενκε, του Βέρμποβε και του Ρομπότινε» πρόσθεσε ο Σίρσκι, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες του μαζί με στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

«Ταυτόχρονα, πιθανότατα λόγω των μεγάλων απωλειών, η δράση του εχθρού σε άλλες ζώνες του μετώπου έχει περιοριστεί σημαντικά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η προέλαση της Ρωσίας «σταμάτησε» στο ανατολικό μέτωπο και ότι η κατάσταση τώρα είναι «πολύ καλύτερη» απ’ ότι ήταν πριν από τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την κατάληψη, στα μέσα Φεβρουαρίου, της πόλης Αβντίιβκα, έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις κατάλαβαν πολύ γρήγορα αρκετά χωριά στα δυτικά αυτής της πόλης. Όμως από τις αρχές Μαρτίου οι ρωσικές επιθέσεις φαίνεται να έχουν μειωθεί και η Μόσχα ανακοίνωσε μόνο την κατάληψη του οικισμού Νεβέλσκε, στα νοτιοδυτικά της Αβντίιβκα, την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού στον τομέα αυτόν διέψευσε την Τετάρτη την κατάληψη του Νεβέλσκε, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ουκρανοί το έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες λυσσαλέων μαχών, ο εχθρός υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, όλες οι κοινότητες που προσπαθούσε να καταλάβει παραμένουν υπό τον έλεγχό μας», είπε επίσης ο στρατηγός Σίρσκι.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button