Κόσμος

Δίνει 149.774 ευρώ σε 33 αθλητές και αθλήτριες για Ολυμπιακή προετοιμασία – Galaksias.com

H επιτροπή Ολυμπιακής προετοιμασίας της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) θα επιχορηγήσει με 149.774 ευρώ αθλητές και αθλήτριες για Ολυμπιακή προετοιμασία, ύστερα από αιτήματα των Ομοσπονδιών τους. Η σχετική πρόταση έγινε αποδεκτή στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλεια της ΕΟΕ.

Στην ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία θα δοθούν 30.000 ευρώ για αγορά σκαφών και εξοπλισμού για τους ιστιοπλόους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Μελίνα Γκαρή (NACRA 17), Λεωνίδα Τσορτανίδη (iQFOiL) , Δήμητρα Ποντίφιξ (iQFOiL), Κάμερον Μαραμενίδη (Formula Kite), Aριάδνη Σπανάκη – Οδυσσέα Σπανάκη (470 Mixed), Eρμιόνη Γκίκα (ILCA 6), Δημήτρη Παπαδημητρίου (ILCA 7) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ελληνική Γυμναστική ομοσπονδία 27.000 ευρώ στους Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Τανταλίδη, Στέφανο Τσολακίδη και Αθανασία Μεσίρη για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας 30.000 ευρώ για την Εθνική Ομάδα ορεινής ποδηλασίας γυναικών με την Ελευθερία Γιάχου, την Αλεξάνδρα Αδάμ και την Ειρήνη Καρούσου, για συμμετοχή σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στον ΣΕΓΑΣ 22.774 ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών Γιάννη Κυριαζή και Κωνσταντίνου Δουβαλίδη και των αθλητριών Παναγιώτας Δόση, Δήμητρας Γναφάκη και Ολγας Φιάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ελληνική ομοσπονδία πάλης 28.000 για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των αθλητών Λεωνίδα Κεσίδη, Νίκου Ντούνια, Απόστολου Τσιόβολου, Ηρακλή Παγκαλίδη και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Στην ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας 12.000 ευρώ σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγγέλη Νανιτζανιάν, Στέλιου Ρούλια, Ολγας Παπαδάτου, Αντωνίας Γιαννακοπούλου, Βασιλικής Σταυρίδου και Κατερινας Κουτσογεωργοπούλου.

 Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης Ολυμπιακός Ακόλουθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η ολομέλεια της ΕΟΕ επέλεξε ομόφωνα για τη θέση του Ολυμπιακού Ακολούθου στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» το μέλος της Μιχάλη Φυσεντζίδη.

«Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης ήταν αρχηγός αποστολής στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και εκπλήρωσε στο ακέραιο τα καθήκοντα του, καθοδηγώντας με επιτυχία την ελληνική αποστολή, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόταση του προέδρου Σπύρου Καπράλου και στην ομόφωνη αποδοχή της από τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ολυμπιακού Χάρτη, ο Ολυμπιακός Ακόλουθος ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την απρόσκοπτη παρουσία μιας εθνικής αποστολής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός», ανέφερε η ΕΟΕ.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button