ΕνημέρωσηΠολιτική

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη και περιμένουν απάντηση μέχρι την Παρασκευή – Οι όροι της κυβέρνησης και τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει

Κρίσιμα είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού έχει φτάσει ήδη υπόμνημα των αγροτών, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με τα αιτήματα τους, ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας περιθώριο στο Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει ως αύριο Παρασκευή (9.2.2024).

Οι αγρότες έχουν προειδοποιήσει ότι αν δεν αλλάξει κάτι, μετά την Παρασκευή, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μπλόκα στις εθνικές οδούς, στα τελωνεία αλλά και με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο όρος για διάλογο

Εφόσον οι αγρότες με μία ενιαία εκπροσώπηση ζητήσουν συνάντηση και υπό τον όρο ότι οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί, τότε ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο διάλογο έχει διαμηνύσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε μπλόκο ο Λ. Αυγενάκης

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση της κυβέρνησης με τους αγρότες που αντιδρούν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε χτες στο μπλόκο του Μοναστηρίου στο Δομοκό για να δηλώσει “ανοιχτός και διαθέσιμος” σε διάλογο. “Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών. Ό,τι κάνουμε, όμως, πρέπει να γίνει προσεκτικά γιατί ελεγχόμαστε από την Ε.Ε,” εξήγησε ο κ. Αυγενάκης.

Ποια επιπλέον μέτρα είναι στο τραπέζι…

Με την προϋπόθεση ότι οι αγρότες δεν θα επιχειρήσουν εκβιασμό κλείνοντας τους δρόμους, η κυβέρνηση, όπως έχει αποκαλύψει το newsit.gr, εξετάζει την επίσπευση της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για το αγροτικό πετρέλαιο, έτσι ώστε να πάρουν πιο γρήγορα στα χέρια τους τα χρήματα που προβλέπονται από το κονδύλι των 82 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση.

Παράλληλα φέρεται να συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μεγαλύτερη έκπτωση στο ρεύμα.

Κ. Μητσοτάκης: “Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει”

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη σύγκρουση, αλλά τη συνεννόηση, ωστόσο, δεν θα επιτρέψει το χάος δηλώνει κυβερνητικός παράγοντας.

Το πλαίσιο για να υπάρξει συζήτηση των αγροτών με την κυβέρνηση το έδωσε χθες και ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στο Χαϊδάρι. “Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά να το ξαναπώ, ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου” διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

To άρθρο Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη και περιμένουν απάντηση μέχρι την Παρασκευή – Οι όροι της κυβέρνησης και τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button