Επικαιρότητα

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσφεύγουν για καταγγελίες οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Καταγγέλλουν συνθήκες εργασίας και μη ανανέωση συμβάσεων

•         Δίωρη στάση στο ΠΑΓΝΗ
•         Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας το Μεσημέρι  
•         Πανλασηθιώτικη κινητοποίηση το Μάρτιο

 
Με στάσεις εργασίας απαντά η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα στην απόφαση του Υπουργείου να μην ανανεώσει τις Συμβάσεις Εργαζόμενων μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ  στα νοσοκομεία. Στο μεταξύ κατά τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στην οποία καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης με τους συμβασιούχους (ΟΑΕΔ, ειδικευόμενους νοσηλευτές, καθαριότητα, σίτιση ), η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας Στα πλαίσια αυτά
Αποφασίστηκε αύριο 13/2 ώρα 9 παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τη παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Συμμετοχή στην πανυγειονομικη απεργία στις 22/2 με συγκέντρωση ώρα 10 σαλόνι ΠΑΓΝΗ
Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/2 στις 10 στην πλατεία ελευθερίας 
Την ημέρα έναρξης των ιδιωτικών χειρουργείων στάση εργασίας με συγκέντρωση.

‘’Είναι το μπράβο κι η πληρωμή των εργαζόμενων που έβαλαν πλάτη την περίοδο της πανδημίας. Είναι αυτοί που τους  στέλνει στα ξενοδοχεία να δουλέψουν. Γι’ αυτό ξαναφέρνει τους εργολάβους στα νοσηλευτικά ιδρύματα’’ αναφέρει μεταξύ άλλων στο Ράδιο 98.4  ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Σημειώνει ότι το Σωματείο θα ζητήσει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΥΠΑ.

 
Ιδιαίτερα καυστικός και περί των 50.000 Δωρεάν Απογευματινών Χειρουργείων με το κόστος να καλύπτεται από το  Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. ‘’Να κόψει ο Υπουργός το λαιμό του και να βρει τα λεφτά, γιατί αυτή είναι η δουλειά του, ώστε να στελεχώσει επαρκώς όλα τα τμήματα των νοσοκομείων’’ προσθέτει για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε ένα δωρεάν σύστημα υγείας.
 
Αναφορικά με τη λίστα χειρουργείων, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο και τις 56.000 επεμβάσεις με χρόνο αναμονής έως κι ενάμισι χρόνο, εκτιμά ότι τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι αναμονές ανέρχονται στις 3.000 και σε όλη την Κρήτη στις 8.000.
 
 Με παναληθιώτικη κινητοποίηση αναμένεται να απαντήσουν πολίτες και φορείς του Λασιθίου συλλογικά στα προβλήματα λειτουργίας του συνόλου των δομών υγείας το Μάρτιο, όπως το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας Μαρία Κτιστάκη, λέει στο Ράδιο 98.4
Αιτία πολέμου κατά την ίδια η αποξήλωση της Δημόσιας Υγείας και των Δομών της που ξεκίνησε το 2011 και κορυφώνεται σήμερα, όπως και τα εντέλλεσθε του Διοικητική των Νοσοκομείων που υποστελεχώνει και κλείνει κλινικές στο πλαίσιο της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος της υγείας τους.  
———————————–

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button