Τρόπος Ζωής

Ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας από τον Νίκο Σαλαπατάρα στην Ινδία – Galaksias Portal News

O Νίκος Σαλαπατάρας, επικεφαλής της SALAS Group, βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη της ινδικής κυβέρνησης με επίκεντρο την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και την προώθηση προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που βρέθηκε στην Ινδία αυτές τις ημέρες ως μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, με επικεφαλής τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Parshottam Rupala, τον υπουργό Αλιείας, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας της ινδικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαλαπατάρας παρουσίασε στον Ινδό υπουργό ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, σε μορφή μπάρας, αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται συμφωνία για τη διάθεση του προϊόντος στα σχολεία της χώρας.

Στον βαθμό που θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, θα οδηγήσουν σε σημαντική διμερή συνεργασία, που θα έχει αποτύπωμα στην ελληνική αγορά, καθώς τα προϊόντα που θα διατεθούν στην ινδική αγορά θα παράγονται από την ελληνική βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σαλαπατάρας βρέθηκε πρόσφατα και στο Νταβός, όπου είχε εποικοδομητικές επαφές με ομολόγους του από την Αφρική, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία. Αναζήτησε δυνατότητες συνεργειών στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας της SALAS International Group SA. Η επίσκεψη στην Ινδία είναι ένα ακόμη βήμα διεθνούς ανάπτυξης, καθώς αποτελεί ευκαιρία για διμερείς επαφές σε Νέο Δελχί, Βομβάη και Μπάνγκαλορ. Σημειώνεται ότι στον τελευταίο προορισμό, στο Μπανγκαλόρ, όπου θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναδειχθούν ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button