Επικαιρότητα

Έβγαλε μαγιάτικο γίγας που φτάνει τα 51 κιλά – Δείτε την ψαριά – Galaksias.com

Το ψάρι «γολιάθ» πιάστηκε στα ανοιχτά του Ηράκλειου, και είναι ένα από τα πιο βαριά του είδους

Ιστορική θα μπορούσε α χαρακτηρίσει κανείς την ψαριά αυτού του γιγαντιαίου μαγιάτικου στα ανοιχτά της Κρήτης. Το ψάρι – γίγαντας μπορεί και να είναι ένα από τα πιο βαριά μαγιάτικα που έχουν πιαστεί ποτέ.

Όπως μοιράστηκε το boatfishing.gr, το κατόρθωμα του Νίκου Εικοσιπεντάκη, έμπειρου ερασιτέχνη ψαρά, ήρθε τόσο αναπάντεχα όσο και «αναίμακτα», αφού το θαλάσσιο θηρίο μόνο που δεν έπεσε στην αγκαλιά του.

Ψαριά γίγας μέσα σε λίγα λεπτά

«Χρόνια ψαρεύω τα μεγάλα μαγιάτικα με διάφορα δολώματα και τεχνικές», δήλωσε ο έμπειρος ψαράς, ο οποίος δεν περίμενε πόσο εύκολα θα έκανε την πιο θρυλική «σύλληψή» του. «Ψαρεύαμε με την τεχνική μολύβι φύλακα, έχοντας δολώσει ζωντανό καρβούνι, ένα τονοειδές που συνηθίζουν να κυνηγούν τα μεγάλα μαγιάτικα» λέει ο Νίκος. Και συνεχίζει: «Γύρω στις 12 το μεσημέρι, είχαμε ένα δυνατό χτύπημα. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για κάποιο μαγιάτικο 20 περίπου κιλών που είχε πιαστεί πλάγια και ερχόταν με μεγαλύτερη αντίσταση».

Μετά από 15 μόλις λεπτά μάχης όμως, κατάλαβε ότι είχε πέσει έξω περίπου 30 κιλά. «Αυτό το ψάρι αποδείχθηκε το πιο μεγάλο που έχει πιάσει ποτέ, και παράλληλα, το πιο εύκολο», αναφέρει ενθουσιασμένος.

Το μαγιάτικο είναι ένα λευκόσαρκο, άπαχο ψάρι, πολύ θρεπτικό και με ήπια γεύση. Τα κομμάτια του γίνονται άνετα ένα ωραίο ψητό, ενώ το συναντάμε και ωμό, καλοκαθαρισμένο σε sushi, ως μία τοπική παραλλαγή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button