ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς θα «φύγουν» 4.000 φορτηγά – Στα «σκαριά» το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής – Galaksias Portal News

Μια μικρή «ανάσα», από τις πολλές και μεγάλες που χρειάζεται η Αττική, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου και ειδικότερα στον Κηφισό που καθημερινά γίνεται ένα απέραντο «ποτάμι» από αυτοκίνητα και φορτηγά, επιχειρεί να δώσει η πολιτεία, μέσω μιας επένδυσης (σύμβαση παραχώρησης) αξίας 200 με 250 εκατ. ευρώ, ενός Επιχειρηματικού Πάρκου στη Φυλή.

Ο λόγος για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Φυλή, που θα επιτρέψει τη μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταφορικών επιχειρήσεων από τον Ελαιώνα για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός, και να μην υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ήδη, από το ΤΑΙΠΕΔ, που έχει αναλάβει την ωρίμανση και προώθηση του διαγωνισμού, έχει δοθεί το «πράσινο φως», καθώς την Πέμπτη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής.

Ήδη έχει εγκριθεί και το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που προβλέπει ακόμα και την δημιουργία τουριστικών υποδομών (μάλλον για τους οδηγούς).

Ποια είναι όμως τα οφέλη από αυτή την επένδυση, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί σε ακίνητο 450 στρεμμάτων, στη θέση «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής Αττικής, ένα σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας των μεταφορέων και διαμεταφορέων που σήμερα στεγάζονται στον Ελαιώνα και στον Βοτανικό; Το νέο πάρκο – κέντρο logistics, θα είναι ο νέος υποδοχέας για τις περίπου 400 μεταφορικές επιχειρήσεις του Ελαιώνα, που θα μετεγκατασταθούν στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις με 21 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλισθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η απομάκρυνση των περίπου 400 μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα θα ανακουφίσει σημαντικά τον αυτοκινητόδρομο του Κηφισού μειώνοντας την συμφόρηση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Οι εταιρείες αυτές βγάζουν καθημερινά στους δρόμους 4.000 φορτηγά, που στην πλειονότητά τους μπαίνουν στον Κηφισό. 

Επίσης, αναμένεται εξυγίανση της περιοχής του Βοτανικού, με τη δημιουργία άλλων χρήσεων και επενδύσεων, που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχή, αλλά και αναβάθμιση του Δήμου Φυλής και της Δυτική Αττικής εν γένει, αλλά και σημαντικά άμεσα έσοδα για τον Δήμο Φυλής.

Ο νέος οργανωμένος υποδοχέας στον Δήμο Φυλής θα είναι περιβαλλοντικά, τεχνολογικά και λειτουργικά από τους πλέον σύγχρονους στην ΕΕ, με διασύνδεση με σιδηρόδρομο και Αττική Οδό και δυνατότητα μείωσης του οδικού φορτίου στον άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Το ακίνητο που θα φιλοξενήσει το νέο εμπορευματικό κέντρο κατέχει προνομιακή θέση, βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό, δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή, πολύ κοντά στα λιμάνια του Πειραιά, της Ελευσίνας, αλλά και του Λαυρίου. Παράλληλα, βρίσκεται δίπλα στο Θριάσιο Πεδίο, όπου ήδη λειτουργούν ή σχεδιάζονται νέα εμπορευματικά κέντρα.

Η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου της Φυλής συνδέεται και με την ανάπλαση του Ελαιώνα, ένα έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί και συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
 
 
 

To άρθρο Κηφισός: Πώς θα «φύγουν» 4.000 φορτηγά – Στα «σκαριά» το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button