ΕνημέρωσηΠολιτική

Στους 123 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις δασικές πυρκαγιές – Galaksias Portal News

Η Χιλή τηρεί σήμερα τη δεύτερη και τελευταία ημέρα εθνικού πένθους, στη μνήμη των 123 θυμάτων των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, από τις οποίες αγνοείται επίσης η τύχη εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι σε τουριστικές περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια χώρα.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν τη Δευτέρα (5/2), να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι οποίες έχουν σαρώσει ολόκληρες συνοικίες, ενώ ο πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «τραγωδία πολύ μεγάλου μεγέθους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αρχές, οι φόβοι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί είναι μεγάλος, καθώς όλο και περισσότερα πτώματα ανακαλύπτονται σε πλαγιές λόφων και μέσα σε κατοικίες που έχουν καταστραφεί από τη φωτιά.

Οι πυρκαγιές είχαν φθάσει στις παρυφές των παραλιακών τουριστικών πόλεων Βίνια ντελ Μαρ και Βαλπαραΐσο, δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, στις οποίες ζουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι.

«Ο άνεμος ήταν τρομερός, τα πάντα καίγονταν. Δεν υπήρχε ανάπαυλα. Οι άνθρωποι διασκορπίστηκαν παντού», λέει ο Πέδρο Κεσάντα, οικοδόμος στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καθώς στέκεται ανάμεσα στα ερείπια του κατεστραμμένου σπιτιού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Χιλής κήρυξαν από τις 9 μ.μ. απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και έστειλαν το στρατό να βοηθήσει τους πυροσβέστες να περιορίσουν την επέκταση των πυρκαγιών, ενώ ελικόπτερα συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Χιλής ανακοίνωσε πως 123 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Το Σάββατο, ο απολογισμός των νεκρών ήταν 51 άνθρωποι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button