ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιος είναι ο νέος Πύργος με ξενοδοχείο και κατοικίες στο Ελληνικό – Galaksias Portal News

Την κατασκευή νέου Πύργου ύψους 150 μέτρων με περίπου 40 ορόφους δρομολογεί στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό η Lamda Development, σε συνεργασία με διεθνές επενδυτικό fund BrookLane, μια επένδυση που υπολογίζεται σε άνω των 200 εκατ. ευρώ. 

Ο νέος αυτός Πύργος της Lamda Development στο Ελληνικό θα έχει μικτή χρήση και ειδικότερα κατοικίες και ξενοδοχείο. 

Άλλωστε, ο τομέας πώλησης κατοικιών έχει φέρει ήδη μεγάλα έσοδα άνω των 1,1 δισ. ευρώ στην εισηγμένη συμφερόντων Λάτση, ενώ γενικότερα οι χρήσεις ξενοδοχείων προβλέπονται στην ανάπτυξη, όπως αυτά στο ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ή τις επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ (όμιλος Κωνσταντακόπουλου).

Ειδικότερα, σε οικόπεδο επιφάνειας άνω των 26 στρεμμάτων,  θα ανεγερθεί Πύργος Μικτής Χρήσης ύψους 150 μέτρων, ένα από τα ψηλότερα κτίρια ύψους έως 200 μέτρων στο «The Ellinikon», καθώς και ο πρώτος του είδους του στην Ελλάδα.

Ο πύργος θα συνδυάζει στρατηγικές εξοικονόμησης ενέργειας και απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και το Μητροπολιτικό Πάρκο. 

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το κτίριο θα έχει συνολικά 40 ορόφους. Θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), από το ισόγειο έως και τον ένατο όροφο, που θα διαθέτει 166 δωμάτια, καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις όπως SPA με εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο και αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρους εστίασης με απρόσκοπτη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον αστικό ιστό.

Από τον δέκατο όροφο έως και τον 17ο όροφο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει επιπλέον 80 δωμάτια τύπου condos, τα οποία θα διατεθούν για πώληση. 

Στους υψηλότερους ορόφους από τον 18ο έως και τον 39ο όροφο θα αποτελείται από 130 κατοικίες (branded residences). Όλες οι κατοικίες θα έχουν ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών και αποκλειστική πρόσβαση σε ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου lounge, πισίνας, γυμναστηρίου και υπηρεσίες «concierge».

Το ακίνητο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Άγιου Κοσμά, πλησίον της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Απέχει από τον σταθμό του μετρό «Ελληνικό» περίπου 700 μ.. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η αγοραία αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 29,51 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button