Επικαιρότητα

Στην 3η θέση ο διεθνής τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς! – Galaksias.com

Ανάμεσα στους κορυφαίους πολίστες της Ευρώπς για το 2023 ήταν ο Έλληνας τερματοφύλακας, Μάνος Ζερδεβάς κατακτώντας την 3η θέση στην σχετική ψηφοφορία.

Όπως αναμενόταν ο Γκέργκο Ζάλανκι αναδείχθηκε κορυφαίος πολίστας της Ευρώπης για το 2023 από τη European Aquatics.

Ο 29χρονος Ούγγρος περιφερειακός ήταν ο ηγέτης και ο πρωταγωνιστής των ομάδων που κατέκτησαν τους δύο σημαντικότερους τίτλους της περσινής χρονιάς, δηλαδή της νικήτριας του Champions League Προ Ρέκο και της εθνικής ομάδας της χώρας του, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, νικώντας στον τελικό την Ελλάδα, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μάνος Ζερδεβάς πήρε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία (στην οποία συμμετείχαν οι εθνικές ομοσπονδίες, ειδικοί αλλά και φίλαθλοι, που είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω των επίσημων λογαριασμών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στα social media), ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ακόμη ένας παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης Προ Ρέκο, ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισπανοί Φελίπε Περόνε (Μπαρτσελονέτα) και Άλβαρο Γρανάδος (Νόβι Μπέογκραντ).

Στις γυναίκες, το βραβείο κέρδισε προς γενική έκπληξη η Ρομπέρτα Μπιανκόνι, κυρίως χάρη στην τεράστια διαφορά που εξασφάλισε στην ψήφο του κοινού (προσμετράται κατά 30% στο τελικό αποτέλεσμα). Η 35χρονη Ιταλίδα, που στο παρελθόν φόρεσε επί σειρά ετών το σκουφάκι του Ολυμπιακού και πλέον αγωνίζεται στη Ράπαλο, αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της κορυφαία στην Ευρώπη, μετά το 2015 και το 2016. Δεύτερη ήταν η Ισπανίδα Τζούντιθ Φόρκα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ και τρίτη η Ολλανδή Λάουρα Ααρτς («χρυσή» στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα, όπου αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης), με την MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, την Ισπανίδα Ελενα Ρουίθ (Σαντ Αντρέου) να μένει τέταρτη, μπροστά από την Ολλανδή Σιμόνε Φαν ντε Κράατς (Ματαρό).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η European Aquatics έχει ανακοινώσει και τα αντίστοιχα βραβεία για την κολύμβηση, με τη Σάρα Σιέστρεμ από τη Σουηδία να αναδεικνύεται κορυφαία για πέμπτη φορά στην καριέρα της και τον Ελβετό Νόε Πόντι κα κάνει την έκπληξη στους άνδρες, αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν, ο οποίος στη Φουκουόκα κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και κατέρριψε το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Φελπς στα 400μ. μικτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button