ΕνημέρωσηΟικονομία

Κορωνοϊός – Βόλος: Ενίσχυση 20 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις που μειώθηκε ο τζίρος τους

Ένα νέο πρόγραμμα, το ΑΝΑΣΑ ΙΙ, με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ, που θα ενισχύει με ποσά έως 7.000 ευρώ την κάθε επιχείρηση, με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου της, θα προκηρυχθεί στο τέλος του 2021 από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέφερε ότι «στο νέο σχεδιασμό του ΑΝΑΣΑ ΙΙ λάβαμε υπόψη μας όλες τις επισημάνσεις που μας υποβλήθηκαν από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις. Λάβαμε υπόψη μας ότι αρκετοί ΚΑΔ ήταν εκτός του ΑΝΑΣΑ Ι, ενώ θα έπρεπε να στηριχτούν. Λάβαμε επίσης υπόψιν, ότι επιχειρήσεις με μικρό αριθμό εργαζομένων ή και αυτοαπασχολούμενοι, είχαν τουλάχιστον χαμηλή βαθμολογία στο ΑΝΑΣΑ Ι και γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν όσο το δυνατόν πιο πρόσφατα τη δραστηριότητά τους (το ΑΝΑΣΑ Ι είχε έως τέλος 2019 έναρξη για τις επιχειρήσεις) και γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε αντικειμενικά αποδεικτικά φορολογικά στοιχεία. Ζητήσαμε και λάβαμε στοιχεία για αριθμό και πληττόμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, από την ΑΑΔΕ».

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσθεσε ότι «προχωράμε εντελώς αντικειμενικά και με γρήγορες διαδικασίες, για επιχορήγηση με συγκεκριμένο ποσό αναλόγως της μείωσης. Δεν υποκαθιστούμε τους κεντρικούς πόρους. Συμπληρώνουμε μετά από πλήρη συνεργασία και αξιολόγηση στοιχείων, την στήριξη των επιχειρήσεων, με αντικειμενικότητα και διαφάνεια».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger