Κόσμος

Ο Ιταλός μαφιόζος της Βάρκιζας και η απάτη των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ένας 47χρονος Ιταλός, ο Erik Roveta, με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Βενεζουέλας έκανε χλιδάτη ζωή στη Βάρκιζα σε πολυτελέστατη βίλα, ενώ την ίδια ώρα το όνομά του είχε εμπλακεί σε απάτη με διακίνηση πετρελαιοειδών στη Λατινική Αμερική ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Τον εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής, 29 Μαρτίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του πέρασαν χειροπέδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα σύλληψης που υπήρχε σε βάρος του (είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την INTERPOL), «η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα».

Το κόλπο που χρησιμοποιούσαν ήταν το εξής: «Προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές», προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο οικονομική ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα δημοσιεύματα από τη Βενεζουέλα αναφέρουν ότι «ο 47χρονος, μαζί με άλλα άτομα που συνελήφθησαν, ήταν μέρος της ομάδας ναυτιλιακών επιχειρηματιών με τους οποίους συνεργαζόταν η κρατική εταιρεία πετρελαίου και που επέλεξαν να εξαπατήσουν τη βιομηχανία με διάφορες δικαιολογίες, μεταξύ των οποίων, η υποτιθέμενη “βλάβη” στο πετρέλαιο ή μηχανικές βλάβες του πλοίου στην ανοιχτή θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 47χρονος Ιταλός έμενε με την οικογένειά του στη χώρα μας και έφευγε από την υπερπολυτελή βίλα του με πανάκριβα αυτοκίνητα, τα οποία δεν περνούσαν απαρατήρητα από κανέναν. Ο ίδιος πίστευε ότι είχε βρει το «λιμάνι» όπου δεν θα τον έβρισκε κανείς αλλά όλα αυτά, μέχρι το πρωί της Παρασκευής που συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button