Επικαιρότητα

Ξεκινά το 4ο Ράλι Σπριντ Βοιωτίας στις 3 Μαρτίου με νέα διαδρομή – Galaksias.com

Ο αγώνας προσμετράει σε τέσσερις θεσμούς, καθώς θα αποτελέσει τον εναρκτήριο γύρο για το Κύπελλο Ράλι Χώματος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων, το Κύπελλο Ράλι Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και το Κύπελλο Αυτοκινήτων Legends.

Το 4ο Ράλι Σπριντ Βοιωτίας θα διεξαχθεί από το Σωματείο Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την βοήθεια του Δήμου Τανάγρας. Με πεδίο δράσης την Ειδική Διαδρομή Σκούρτα, παραλλαγή της οποίας έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά Ράλλυ Ακρόπολις του παρελθόντος, ο αγώνας αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος πλήθος συμμετοχών, καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για «ζέσταμα» ενόψει της πρεμιέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος που θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου οι εγκαταστάσεις της Nissan Χαλκιάς στο Μοσχάτο (Πειραιώς 22) θα φιλοξενήσουν τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο των αυτοκινήτων. Το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου, στις 11:00, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα φύγει από το Service Park που θα βρίσκεται στο χωριό Σκούρτα, προκειμένου να κατευθυνθεί στην ομώνυμη ειδική διαδρομή. Έπειτα από το ενδιάμεσο 30λεπτο service, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν για τη δεύτερη διέλευση από την μήκους 19,79 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή. Ο τερματισμός θα διεξαχθεί στις 13:36 στην Πλατεία Σκούρτων, ενώ οι απονομές είναι προγραμματισμένες να λάβουν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκούρτων, νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα ανέρχονται σε 39,58 χιλιόμετρα, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 56,44 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή χάραξη της Ειδικής Διαδρομής είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ετών. Παραμένει, βέβαια, μια διαδρομή γρήγορη, με πολύ καλό οδόστρωμα, γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης ακόμη και για οδηγούς που δεν αρέσκονται στη χωμάτινη επιφάνεια.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής θα γίνονται έως το Σάββατο 2 Μαρτίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. και να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Απαγορεύεται, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων στις ειδικές διαδρομές με ανάποδη φορά από αυτή του αγώνα.

Η Γραμματεία θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου ΕΛΛΑΔΑ (Κύπρου 76, Περιστέρι) έως το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα, θα εδράζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκούρτων απέναντι από το γήπεδο.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 4ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα εκπνεύσει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 23:59. Δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ. Είναι σαφής η υπενθύμιση προς τους συμμετέχοντες για την έγκαιρη νέα έκδοση ή ανανέωση αγωνιστικής άδειας για το 2024.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button