ΑθλητικάΕνημέρωση

Έκτες στο ελεύθερο ντουέτο και «αγκαλιά» με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Galaksias Portal News

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βρίσκονται η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, μετά τον τελικό του ελεύθερου ντουέτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Το ελληνικό δίδυμο Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου κατέκτησε την έκτη θέση με 236.7834 βαθμούς και στη συνολική κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση (όπου αθροίζονται οι βαθμολογίες τεχνικού και ελεύθερου προγράμματος) ξεπέρασε το Ισραήλ και ανέβηκε έκτο (δεν υπολογίζεται στην κατάταξη αυτά η Κίνα, που έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παρίσι από τους Πανασιατικούς Αγώνες).

Εφόσον η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πάρουν -όπως αναμένεται- την πρόκριση από το ομαδικό, που ολοκληρώνεται αύριο, η Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία θα πάρουν τα τρία εισιτήρια για το Παρίσι στο ντουέτο.

Σε ό,τι αφορά τα μετάλλια του αγωνίσματος, οι δίδυμες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ από την Κίνα ντούμπλαραν τις επιτυχίες τους στη Ντόχα, κατακτώντας, μετά το τεχνικό, την πρώτη θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα.

Οι επίσης δίδυμες αδελφές Ντε Μπράουβερ, η Μπρέγκε και η Νούρτιε, «έγραψαν ιστορία» με τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν (με διαφορά μόλις 0,275β. από τις νικήτριες), καθώς χάρισαν στην Ολλανδία το πρώτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κέιτ Σόρτμαν και Ιζαμπελ Θορπ, που πρόσθεσαν το χάλκινο μετάλλιο στο ασημένιο που είχαν πάρει στο τεχνικό πρόγραμμα.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου:

1. Λ. Γουάνγκ/Τσ. Γουάνγκ (Κίνα) 250.7729 βαθμοί

2. Μπ. Ντε Μπράουβερ/Ν. Ντε Μπράουβερ (Ολλανδία) 250.4979

3. Σόρτμαν/Θορπ (Μ. Βρετανία) 247.2626

4. Οζόγκινα/Τίο (Ισπανία) 243.9918

5. Λαμοτέ/Σιμονό (Καναδάς) 239.0563

6. Μαλκογεώργου/Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 236.7834

7. Τσερούτι/Ρουτζέρο (Ιταλία) 233.9957

8. Μ. Αλεξίιβα/Βλ. Αλεξίιβα (Ουκρανία) 233.1437

To άρθρο Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου: Έκτες στο ελεύθερο ντουέτο και «αγκαλιά» με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button