ΕνημέρωσηΠολιτική

Επένδυση μαμούθ 51 δις. δολαρίων της Hyundai για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο όμιλος Hyundai Motor Group σχεδιάζει να επενδύσει 68 τρισεκατομμύρια γουόν (51 δισεκατομμύρια δολάρια) σε διάστημα τριών ετών στη Νότια Κορέα. για να ενισχύσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων και να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στον τομέα της κινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος διευθυντής λειτουργίας της εταιρείας Jose Munoz αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ότι η Hyundai θα επενδύσει 35,5 τρισεκατομμύρια γουόν (26,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε νέες υποδομές έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και σε νέες γραμμές συναρμολόγησης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της. Θα διαθέσει επίσης 31,1 τρισεκατομμύρια γουόν (23,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για την έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον 1,6 τρισεκατομμύρια γουόν (1,19 δισεκατομμύρια δολάρια) θα χρησιμεύσουν ως στρατηγική επένδυση στην κινητικότητα και το λογισμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai έχει προηγουμένως δεσμευτεί να επενδύσει 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στην πολιτεία Τζόρτσια των Η.Π.Α. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυσή της εκτός της Νότιας Κορέας. Οι επενδύσεις του ομίλου θα δημιουργήσουν πάνω από 80.000 νέες θέσεις εργασίας.

Θα κατασκευαστεί επίσης μια νέα έδρα στην περιοχή Gangnam της Σεούλ. Αυτό το νέο “αρχηγείο” θα περιλαμβάνει δύο κτίρια 50 ορόφων και τέσσερις μικρές πολυκατοικίες. Θα υποστηρίξει 9.200 θέσεις εργασίας και θα κοστίσει περίπου 4,6 τρισεκατομμύρια γουόν (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button