ΕνημέρωσηΟικονομία

Κονδύλια ύψους 238 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίησή των υποθηκοφυλακείων – Galaksias Portal News

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργώντας νέο τοπίο στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς διευκολύνεται τα μέγιστα ο έλεγχος για την ύπαρξη βαρών στα ακίνητα ( υποθήκες, κατασχέσεις κλπ) μια διαδικασία η οποία δια της χειρόγραφης οδού μπορούσε να απαιτήσει ακόμα και μήνες ταλαιπωρίας.

Το έργο της ψηφιοποίησης των υποθηκοφυλακείων της χώρας το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 238,4 εκατ. ευρώ και με βάση τα συμφωνημένα ορόσημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Θα ψηφιοποιηθούν όλα τα βιβλία μεταγραφών (μερίδων), υποθηκών, κατασχέσεων, διεκδικήσεων, εκθέσεων, ενεχύρων όπως και τα αντίστοιχα αρχεία τους και τα αλφαβητικά ευρετήρια.

Τα τρία πρώτα υποθηκοφυλακεία, της Νέας Σμύρνης, της Σαλαμίνας και του Βύρωνα, πέρασαν ήδη στην ψηφιακή εποχή και έως το τέλος Μαρτίου του 2024 θα έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο όλων των υποθηκοφυλακείων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Με κοινή απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην πλατφόρμα archive.ktimatologio.gr, οι δικηγόροι μπορούν να αντλούν με λίγα κλικ, αρχεία υποθηκοφυλακείων τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί.

Εκτιμάται ότι συνολικά θα ψηφιοποιηθούν περισσότερες από 600 εκατομμύρια σελίδες που υπάρχουν στα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας. 

To άρθρο Ταμείο Ανάκαμψης: Κονδύλια ύψους 238 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίησή των υποθηκοφυλακείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button