Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Ζαούτης: Έξαρση κρουσμάτων λόγω Ο4 και Ο5, αλλά όχι νοσηρότητας ή θνησιμότητας

Αν και οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον (Ο4 και Ο5) σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων έχουν προκαλέσει αύξηση της διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης εμφανίζεται καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι δεν διαφαίνεται αύξηση νοσηρότητας ή θνησιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλεί στην εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας ειδικά από τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε γιατί δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Αυτή τη στιγμή όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε μία “γραμμή” στην οποία δεν υπάρχουν πάρα πολλά μέτρα, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα, δεν σημαίνει ότι τα άτομα υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να εξακολουθήσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων πού προέρχεται ως επί το πλείστον από τις παραλλαγές του στελέχους Όμικρον, ΒΑ4 και ΒΑ5, οι οποίες επικρατούν στην Πορτογαλία και ανεβαίνουν γενικότερα στην ΕΕ. Αυτό το στέλεχος της Όμικρον μάλλον θα αντικαταστήσει τα άλλα στελέχη και στην Αμερική και στην Ευρώπη πολύ σύντομα, αναφέρει ο κ. Ζαούτης.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger