Υγεία & Διατροφή

Ώρα ημιτελικών στο Κύπελλο ανδρών – Galaksias Portal News

Παναθηναϊκός, Άρης, Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών, ρίχνονται σήμερα στην… αρένα των ημιτελικών του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, που φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια», με στόχο την… επιβίωσή τους, που θα τους στείλει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/2).

Λίγες ημέρες μετά το σπουδαίο «διπλό» του Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες αναμετρώνται και πάλι, αυτή τη φορά στον νοκ άουτ πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (17/2, 18:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολυνίκης του θεσμού με 20 τίτλους, ξεπέρασε με άνεση στα προημιτελικά το εμπόδιο της ΑΕΚ και θα παραταχθεί απέναντι στον Άρη με την προοπτική ότι το… πάθημα του έγινε μάθημα, καθώς θέλει να επιστρέψει σε τελικό Κυπέλλου και να σηκώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2021).

Στον αντίποδα, ο Άρης με σόου του Βασίλη Τολιόπουλου στην τέταρτη περίοδο του ντέρμπι με τον Άρη (σημείωσε 17 πόντους σε αυτό το διάστημα) πήρε το «εισιτήριο» με μεγάλη ανατροπή και δηλώνει αποφασισμένος για νέο «θαύμα» απέναντι στους «πράσινους», προκειμένου να διεκδικήσει στον τελικό τον ένατο τίτλο του και πρώτο από το 2004.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, θα προφυλάξει τον Λούκα Βιλντόζα (αισθάνθηκε μια ενόχληση στο αριστερό γόνατο) και θα δηλώσει στην εξάδα των ξένων τον Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι, ενώ ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποιον απρόοπτο τραυματισμό στην προπόνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον Προμηθέα Πατρών, ψάχνοντας μία θέση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του στον θεσμό και 12ο στο σύνολο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα άνετο απόγευμα στα προημιτελικά απέναντι στο Περιστέρι, ενώ οι Αχαιοί, οι οποίοι συνέτριψαν στην οκτάδα τον Πανιώνιο, θα ψάξουν την υπέρβαση, προκειμένου να πάρουν την τρίτη πρόκρισή τους σε τελικό (2020, 2021 οι προηγούμενοι) και να διεκδικήσουν το παρθενικό τρόπαιο τους.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν υπολογίζει στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος αγωνίστηκε για μόλις 42΄΄ στον νοκ-άουτ αγώνα με το Περιστέρι, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.

Όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, μάλιστα, o παίκτης υπέστη μυϊκό σπασμό οπισθίων μηριαίων αριστερά και δεν υπολογίζεται για το ματς της τετράδας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αγωνιστεί δίχως απουσίες.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

FINAL-8 (15-18/2/2024)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου

ΩΡΑ         ΑΓΩΝΑΣ                    TV 
18:00  Παναθηναϊκός-Άρης           ΣΚΑΪ/Cosmote Sport 5
21:00  Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών ΣΚΑΪ/Cosmote Sport 5

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 

ΩΡΑ         ΑΓΩΝΑΣ                TV 
19:00  Νικητής 1-Νικητής 2   ΣΚΑΪ/Cosmote Sport 5

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button