Κόσμος

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Η μία μετά την άλλη, οι πολιτείες καταργούν τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Αίρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η μία μετά την άλλη, οι πολιτείες που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς, πολλούς μήνες αφότου την πέταξαν οι ρεπουμπλικανικές πολιτείες, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19.

Η μάσκα έχει αναδειχθεί σε πολιτικό σύμβολο στις ΗΠΑ, όπου η υποχρεωτική κάλυψη του προσώπου θεωρείται καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών από τους Ρεπουμπλικάνους και από μεγάλο μέρος της δεξιάς. Έτσι, στις πολιτείες που κυβερνώνται από Ρεπουμπλικάνους, όπως είναι η Φλόριντα και το Τέξας, οι Αρχές αρνούνταν να επιβάλουν τη χρήση μάσκας. Αντιθέτως, στις Δημοκρατικές πολιτείες η μάσκα είναι υποχρεωτική στα καταστήματα, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις μεταφορές, κάποιες φορές ακόμη και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Από χθες Δευτέρα, πολιτείες στην Ανατολική και τη Δυτική ακτή, που κατά παράδοση ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς και τα δύο τελευταία χρόνια εφαρμόζουν σκληρά περιοριστικά μέτρα, άρχισαν να ανακοινώνουν τη χαλάρωσή τους.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger