Κόσμος

Εισαγγελική έρευνα για τον Κώστα Πολυχρονόπουλο – Η οικογενειακή εταιρεία του… «Άλλου Ανθρώπου»

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία, με βάση τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, για την οικονομική διαχείριση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος». Η έρευνα αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Και ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει εταιρεία στο όνομά του, έχει όμως σύσσωμη η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η εταιρεία «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ιδρύθηκε το 2016 από άλλους μετόχους, με την επωνυμία «Ανθρώπινες εκφράσεις» και άλλαξε διοικητικό συμβούλιο το 2021 με μετόχους τη μητέρα, την αδερφή και τον γαμπρό του.

Η εταιρεία, το καταστατικό της οποίας παρουσιάζει η «Ζούγκλα», είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα συγκεκριμένη διεύθυνση στη Λ. Συγγρού. Σκοπός της εταιρείας, όπως διαβάζουμε, είναι «η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα. Ιδιαίτερα προσπαθεί για την προαγωγή της πνευματικής προόδου και της πολιτισμικής ανάπτυξης».

Στο καταστατικό της εταιρείας διαβάσαμε επίσης ότι ως αντικείμενο έχει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Την ανάπτυξη της πνευματικής καλλιέργειας των κοινωνικά αποκλεισμένων πολιτών, όπως ΑΜΕΑ, μετανάστες – πρόσφυγες, άνεργοι, οικονομικά πληττόμενοι
  • Την προώθηση της αλληλεγγύης κα ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας
  • Την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η εταιρεία της οικογένειας του Κώστα Πολυχρονόπουλου «προάγει την ιδέα του εθελοντισμού ως κοινωνικοπολιτικής παρέμβασης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικού έργου στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικού καθεστώτος, με πλήρη αποδοχή των αρχών των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημείο όπου αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα)».

Η εταιρεία ελέγχεται ήδη από τις Αρχές, καθώς η μητέρα και ο γαμπρός του Κώστα Πολυχρονόπουλου αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος.

Το καταστατικό της εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου»:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button