Επικαιρότητα

Περισσότερες από 40 νέες χώρες θέλουν να ενταχθούν στους BRICKS – Galaksias.com

Περισσότερες από 40 χώρες υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο BRICS και ο αριθμός των ενδιαφερομένων αυξάνεται κάθε μήνα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, Γκριγκόρι Καρασίν. Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιτροπών διεθνών υποθέσεων των κοινοβουλίων των χωρών BRICS.

– Περισσότερες από 40 χώρες θέλουν να ενταχθούν στους BRICS και ο αριθμός αυξάνεται κάθε μήνα. Αυτό δείχνει ότι μια τέτοια ελεύθερη, ευέλικτη μορφή αλληλεπίδρασης εντός των BRICS είναι πολύ ελκυστική, είπε ο Karasin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά μέλη του συλλόγου πιστεύουν ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να δημιουργηθεί κάποιου είδους αυστηρό καταστατικό για τον οργανισμό, λαμβάνοντας υπόψη πόσο «αντιπαραγωγική έως και προκλητική» ενεργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μίλησε επίσης για τις βασικές αρχές αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών της ένωσης, τονίζοντας ότι είναι η ενίσχυση της πραγματικής πολυπολικότητας και η επιθυμία για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης, η αμοιβαία επωφελής οικονομική συνεργασία και η κατανόηση της σημασίας της διατήρησης του συστήματος ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button