ΕνημέρωσηΟικονομία

Διατήρησε τα επιτόκια στο 5,25% – Galaksias Portal News

Αμετάβλητα στο 5,25% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) τα επιτόκια, αν και υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο μέλλον καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί με ρυθμό υψηλότερο του προβλεπόμενου. 

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής τάχθηκε με 8 ψήφους υπέρ της παραμονής των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, με ένα μόλις μέλος της να ψηφίζει υπέρ της μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης στο 5%. Σημειώνεται ωστόσο ότι κανένα μέλος της Επιτροπής δεν τάχθηκε υπέρ κάποιας αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση δυο μέλη είχαν ταχθεί υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης. 

Ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησε περισσότερο του αναμενόμενου, και συγκεκριμένα στο 3,4% τον Φεβρουάριο, διαμορφούμενος στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει βρεθεί από τον Σεπτεμβρίου του 2021. 

Η BoE εκτιμά πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα επιστρέψει στον στόχο του 2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά να εκτιμάται πως θα καταγράψουν πτώση και τον Απρίλιο. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button