Επικαιρότητα

Η «άλλη» εταιρεία των Πεταλιών – Galaksias.com

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στην εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί», η οποία έχει συσταθεί με τη σημερινή νομική μορφή της από το μακρινό 1937 και διαχειρίζεται το ομώνυμο νησιωτικό συγκρότημα.

Η «Κτήμα Πεταλιοί», που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στον διοικητικό έλεγχο της οικογένειας Καρνέση, είναι και το πεδίο της διαμάχης με τον άλλο εταίρο Μαρή Εμπειρίκο.

Ωστόσο, ο Μ. Εμπειρίκος διαθέτει άλλη μια εταιρεία που ασχολείται με τους Πεταλιούς. Πρόκειται για τη «Θέρετρα Πεταλιοί Α.Ε» ή «Θέρετρα Πεταλιοί Τουριστικές, Τεχνικές, Γεωργικές Δραστηριότητες και Εκμεταλλεύσεις Ακινήτων», όπως είναι η πλήρης επωνυμία, η οποία ουσιαστικά ασχολείται με την εκμετάλλευση των ακινήτων στο νησί όπου βρίσκεται η οικία Εμπειρίκου. Επικεφαλής της εταιρείας, που εδρεύει στο Ψυχικό, είναι η νυν σύζυγος του Μαρή Εμπειρίκου, Ευαγγελία Ζέκου, αντιπρόεδρος ο ίδιος και μέλος, ο Γάλλος Gerard Rene Raymond Priault.

Ο σκοπός της εταιρείας εκτείνεται από τη δημιουργία τουριστικών θέρετρων και εκμετάλλευση τουριστικών εγκαταστάσεων όπως ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες οικίες κ.ά. μέχρι τις υπηρεσίες οργάνωσης επιστημονικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων και την παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Τώρα, όσον αφορά τα οικονομικά, δεν τα λες και… ανθηρά.

Το 2022 η «Θέρετρα Πεταλιοί» έκανε τζίρο 207.128 ευρώ έναντι 182.803 ευρώ το 2021, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιές 116.622 ευρώ, έναντι 50.911 ευρώ την προηγούμενη χρήση, αν και το «κόστος πωλήσεων» ήταν μηδενικό. Ωστόσο, αυξημένα εμφανίζονται τα «έξοδα διοίκησης» (165.414 ευρώ έναντι 60.699 ευρώ το 2021).

Αν προσθέσουμε τα «λοιπά έξοδα και ζημιές» ύψους 34.978 ευρώ, αλλά και το κονδύλι για «χρεωστικούς τόκους και συναφή έξοδα» ύψους 123.357 ευρώ, γίνεται αντιληπτό πώς ο τελικός λογαριασμός είναι «κόκκινος», με τα αποτελέσματα εις νέο να δείχνουν συσσωρευμένες ζημιές ύψους 1,22 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν τραπεζικά δάνεια ύψους 3,46 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button