ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνάντηση Σκρέκα – Breton στις Βρυξέλλες για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ευρώπη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε την Τετάρτη (6.3.2024) στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου «Ανταγωνιστικότητα» με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία καθώς και τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Ο Κώστας Σκρέκας παρουσίασε στον Επίτροπο τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής της Ελλάδας με προτεραιότητα την επαναβιομηχάνιση και τις δράσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η Κυβέρνηση με συγκροτημένο σχεδιασμό δημιουργεί πολλαπλαστική αξία για την οικονομία μας και αυτό μεταφράζεται σε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους μας.

Ο Κώστας Σκρέκας απηύθυνε πρόσκληση στον Thierry Breton να επισκεφτεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα που προωθούν την πράσινη μετάβαση στην πατρίδα μας και δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ αυτών, και η αμυντική βιομηχανία που αφορά τη θωράκιση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To άρθρο Συνάντηση Σκρέκα – Breton στις Βρυξέλλες για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button