Κόσμος

Δεν θα προσκληθεί ο Πούτιν στις εκδηλώσεις της 80ης επετείου για την Απόβαση στη Νορμανδία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα προσκληθεί στην 80ή επέτειο τον Ιούνιο της D-Day – ημέρα της Απόβασης στη Νορμανδία το 1944, τόνισαν οι Γάλλοι διοργανωτές, αν και Ρώσοι εκπρόσωποι θα λάβουν προσκλήσεις για την εκδήλωση σε αναγνώριση της θυσίας της χώρας σε καιρό πολέμου.

«Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, τον οποίο η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση που έστειλαν στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα προσκληθεί να συμμετάσχει στον εορτασμό της Απόβασης στη Νορμανδία. Εντούτοις, η Ρωσία θα κληθεί να εκπροσωπηθεί, δεδομένης της σημασίας του ρόλου της και της θυσίας του σοβιετικού λαού, ώστε η συμβολή τους στη νίκη το 1945 μπορεί να τιμηθεί», συμπλήρωσαν.

Στις 6 Ιουνίου 1944 (D-Day) περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων αποβιβάστηκαν στη Γαλλία στην αρχή της απελευθέρωσης της Ευρώπης από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας. Στο ανατολικό μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Ο Πούτιν θα ήταν έτσι κι αλλιώς απίθανο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της επετείου της D-Day. Ο Ρώσος πρόεδρος σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει φύγει από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button