Κόσμος

Ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε συμφωνίες ασφαλείας με Ιταλία και Καναδά – Galaksias.com

Διμερείς συμφωνίες ασφαλείας υπέγραψε σήμερα στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Καναδά, Τζόρτζια Μελόνι και Τζάστιν Τριντό αντίστοιχα.

Η Ιταλία και ο Καναδάς ακολούθησαν το παράδειγμα της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Δανίας, ολοκληρώνοντας δεκαετείς συμφωνίες ασφαλείας με το Κίεβο που έχουν στόχο να στηρίξουν την ασφάλεια της Ουκρανίας μέχρι να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Αναμένεται η πρόταση για νέα αμυντική βιομηχανική στρατηγική

Στο μεταξύ, σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να παρουσιαστεί η πρόταση για νέα αμυντική βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κροο, την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια και Μελόνι και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Επίσης, σημείωσε ότι σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας, η Κομισιόν θα υποβάλλει το διαπραγματευτικό πλαίσιο στα μέσα Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε σε διμερείς συμφωνίες που υπέγραψε η Ουκρανία με την Ιταλία και τον Καναδά υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν. Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι στηρίζει τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button