ΑθλητικάΕνημέρωση

Εξώδικο Κούγια στην ΕΠΟ για ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση – Galaksias Portal News

H ΕΠΟ κατήγγειλε τον Αλέξη Κούγια για επεισόδιο με ύβριες στα γραφεία της ομοσπονδίας και στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας του επέβαλλε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να περνάει στην… αντεπίθεση με εξώδικό εναντίον της.

Ο Κούγιας αρνείται ότι υπήρξε τέτοιους είδους επεισόδιο στην ΕΠΟ και κατηγορεί την Ομοσπονδία για ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση, ενώ αποκαλύπτει και όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πειθαρχικού του ελέγχου για τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, το οποίο χαρακτηρίζει ο ίδιος “καραστημένο”.

Η εξώδικος διαμαρτυρία του Αλέξη Κούγια

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), Ε΄ Αντιπροέδρου και νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, ΑΦΜ 023563014, Δ.Ο.Υ. Ψυχικού

ΠΡΟΣ

Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στην Αθήνα, Πάρκο Γουδή, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο

Την 25.01.2024 και ώρα 5.57 το απόγευμα στην επίσημη ιστοσελίδα σας www.epo.gr δημοσιεύσατε ανυπόγραφη ανακοίνωση, ψευδή και συκοφαντική για το πρόσωπό μου, στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Επεισόδιο προκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ…».

Ο συγκεκριμένος δικαστής κάλεσε την αστυνομία και αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με περιπολικό. Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.»

          Πλην όμως η αλήθεια είναι η εξής:  

Όπως Σας είναι γνωστό, την 25.01.2024 ήμουν πειθαρχικά ελεγχόμενος ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ (στο εξής ΠΕ/ΕΠΟ) για δηλώσεις μου μετά τον «καραστημένο» από πλευράς διαιτητών και μελών της ΚΕΔ αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ της 07.01.2024.

Με κατάπληξή μου, μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, μου κοινοποιήθηκαν τρεις αποφάσεις της ίδιας Επιτροπής για πειθαρχικές παραβάσεις που φέρομαι ότι διέπραξα, όταν ήμουν Πρόεδρος της ΠΑΣ Κόρινθος που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Ενώ λοιπόν αυτού του είδους οι παραβάσεις, όταν διαπράττονται, τιμωρούνται κατά τα ειωθότα με στέρηση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για μια έως δύο αγωνιστικές, η ΠΕ/ΕΠΟ μου επέβαλε την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και τέτοιου είδους παραβάσεις απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα, άρα και στα γήπεδα που αγωνίζεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, της οποίας είμαι Αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος, και μάλιστα για συνολική διάρκεια (1+1+2,5=) 4,5 μηνών, δηλ. πρακτικά μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Κατά πρωτοφανή μέθοδο και στις τρεις υποθέσεις που καταδικάστηκα, εισηγητής ήταν ο Πρωτοδίκης Δ.Δ. κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, τον οποίο για πρώτη φορά στη ζωή μου συνάντησα κατά την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών και για τον οποίο πληροφορήθηκα αργότερα ότι είναι ακραιφνής οπαδός της ΑΕΚ και δεν απουσιάζει από κανέναν εντός έδρας αγώνα της.

Ένοιωσα ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, όταν μπαίνοντας στην αίθουσα, όπου συνεδριάζει η ΠΕ/ΕΠΟ, αντίκρισα στην ίδια ακριβώς θέση τον συγκεκριμένο προκατειλημμένο κατά την κρίση μου Εισηγητή και αμέσως μέσα σε λίγα λεπτά συνεννοούμενος με τους συνεργάτες του γραφείου μου συντάξαμε και καταθέσαμε με την έναρξη της διαδικασίας αίτηση εξαιρέσεως του συγκεκριμένου Δικαστή, για τον οποίο απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Επιτροπής που ήταν άλλη από εκείνη που προήδρευε στις άλλες υποθέσεις, είπα ότι δεν θέλω να πιστέψω ότι ακόμη και σήμερα που υποτίθεται ότι έχει εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, μου δημιουργούνται υποψίες ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που μπορεί να κατευθύνει ακόμη και Δικαστές, για να αποφασίσουν την εξόντωση όλων όσοι αναδεικνύουν αυτό το βρώμικο παρασκήνιο που ακόμη και σήμερα κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο.

Η Πρόεδρος αμέσως διέκοψε τη συνεδρίαση και μετά από περίπου ένα τέταρτο μού ανακοίνωσε ότι δεν μπορούν να αποφανθούν για το αίτημα εξαιρέσεως, διότι δεν υπήρχε διαθέσιμος ο αναπληρωτής του καθ’ ου η αίτηση εξαιρέσεως, ώστε να συγκροτηθεί η Επιτροπή, και ότι ως εκ τούτου η Επιτροπή θα αποφασίσει αργότερα εν συμβουλίω και εγώ θα ενημερωθώ για το αποτέλεσμα και για τη νέα δικάσιμο με νέα κλήση.

Με κατάπληξή μου είδα κατά την αποχώρησή μου να εισέρχονται στον χώρο της ΕΠΟ δύο περιπολικά της αστυνομίας και δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα επακολουθήσει μια ψευδής και συκοφαντική δι’ εμέ ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία ανέφερε ψευδώς ότι δήθεν προκάλεσα επεισόδιο και ότι δήθεν εξύβρισα τον συγκεκριμένο Δικαστή, αποκρύπτοντας ότι ποτέ δεν συνέβη αυτό και ότι στην πραγματικότητα υπέβαλα ένα νόμιμο δικαίωμα εξαιρέσεως, το οποίο νομίμως παρέλαβε η κα Πρόεδρος χωρίς να συμβεί τίποτε άλλο από το να πω προς τον συγκεκριμένο πειθαρχικό δικαστή τη λέξη «ντροπή, ντροπή», λίγο πριν αποχωρήσω από την αίθουσα.

Επειδή διαμαρτύρομαι για το γεγονός ότι επιλέξατε να προσβάλλετε την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και το επαγγελματικό μου κύρος με την ανωτέρω ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωσή σας.

Επειδή κατ’ άρθρο μόνο παρ. 5 του ν. 1178/1981 «Ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξής του, να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη αναφορά υπήρξε προσβλητική. Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή, σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος:

α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο, και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης. Η παρέλευση άπρακτου διαστήματος δέκα (10) ημερών ή η μη δημοσίευση στο αμέσως επόμενο τεύχος θεωρείται άρνηση εκ μέρους του ιδιοκτήτη ή εκδότη του εντύπου. Η παράλειψη της παραπάνω διαδικασίας έχει ως συνέπεια την απόρριψη της αγωγής ως απαράδεκτης. Η αγωγή αποζημίωσης της παραγράφου 2 πρέπει να ασκηθεί εντός έξι (6) μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των δέκα (10) ημερών ή της ρητής αρνητικής απάντησης, εφόσον αυτή έχει δοθεί νωρίτερα, ή από την έκδοση του αμέσως επόμενου τεύχους. Εάν λάβει χώρα η αποκατάσταση της προσβολής, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν μπορεί να υπάρξει αστική αξίωση κατά την παράγραφο 2. Κατ’ εξαίρεση, όταν το επιλήψιμο δημοσίευμα αφορούσε επικείμενο γεγονός μείζονος σημασίας για την ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και εν γένει κοινωνική πρόοδο του αδικηθέντος και η αποκατάσταση της σχετικής προσβολής επακολούθησε αυτού, η τελευταία δύναται να θεωρηθεί ως μη πλήρης και διατηρείται η αξίωση ανάλογης χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης. Αν παρά τη δημοσίευση της ανάκλησης έχει αποδεδειγμένα προκληθεί στον αδικηθέντα περιουσιακή ζημία που οφείλεται στο επιλήψιμο δημοσίευμα, ο ενάγων δικαιούται να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο μόνο για την αξίωση αυτή. Η εκδίκαση της κατά το παρόν άρθρο αγωγής χωρεί ανεξάρτητα από την άσκηση ποινικής δίωξης για την ίδια πράξη, καθώς και της τυχόν για οποιονδήποτε λόγο αναβολής ή αναστολής της ποινικής διαδικασίας που έχει αρχίσει. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται κατά την άσκηση του δικαιώματος επανόρθωσης στις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 9 του Π.Δ. 100/2000 (Α’ 98).»

Επειδή κατά πάγια νομολογία οι ως άνω διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως και για προσβλητικά δημοσιεύματα στο internet.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως σήμερα, 26.01.2024, διαγράψετε την ως άνω ανακοίνωση από την ιστοσελίδα σας και την ανακαλέσετε δημοσιεύοντας το εξής κείμενο ανάκλησης: «Ανακαλούμε την από 25.01.2024 ανακοίνωσή μας σχετικά με τον Δικηγόρο και Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξιο Κούγια, διότι η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε επεισόδιο κατά τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ούτε εξύβρισε μέλος της Επιτροπής, αλλά κατά την έναρξη της συζήτησης υπόθεσης, στην οποία ήταν πειθαρχικά εγκαλούμενος, υπέβαλε αίτημα εξαιρέσεως κατά μέλους της Επιτροπής και αφού ολοκλήρωσε την ανάπτυξή του, η Επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση, προκειμένου να αναπληρωθεί το προς εξαίρεση μέλος της, ώστε να μπορέσει να αποφανθεί η Επιτροπή για την αίτηση εξαίρεσης, και ακολούθως να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα και η νέα δικάσιμος στον κο Κούγια.»

ΆΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι τη Δευτέρα 29.01.2024 θα υποβάλω έγκληση για τη συκοφαντική μου δυσφήμηση κατά παντός υπαιτίου και επιπλέον θα ασκήσω αγωγή στα πολιτικά Δικαστήρια, αιτούμενος χρηματική ικανοποίηση 100.000 ευρώ από καθέναν εκ των υπαιτίων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνη, στην οποία απευθύνεται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 26.01.2024

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

To άρθρο Εξώδικο Κούγια στην ΕΠΟ για ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button