Επικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης

Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2024, σε μια ενιαία έκφραση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης κάτοικοι και φορείς της Λοκρίδας συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ. μ. μπροστά στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης για να εκφραστεί η πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργησή του.

Παρόλο που αρχικά προβλεπόταν η εξέλιξή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διέρρευσε, έγινε γνωστή μια αναπάντεχη αλλαγή, με την οποία προβλέπεται η κατάργησή του, η οποία θα έχει δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Λοκρών: “Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης απειλεί την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης στην περιοχή και ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό που είχε προβλεφθεί με βάση τα κριτήρια της απόστασης και του όγκου των υποθέσεων που χειρίζεται.

Στο αγώνα μας ζητούμε τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, συλλόγων και εκπροσώπων της Φθιώτιδας σε αυτοδιοίκηση και κοινοβούλιο, καθώς ενώνουμε τις φωνές μας για το κοινό καλό.

Καθιστούμε σαφές ότι η τοπική μας κοινωνία αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση και απαιτεί την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο υπαγόμενο στο Μητροπολιτικό της Λαμίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε ενωμένοι και να υπερασπιστούμε το δίκαιο.”

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν κατά σειρά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών κ. Δημήτριος Νικολάου, ο οποίος διάβασε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, αναγνώστηκαν οι επιστολές των Βουλευτών Φθιώτιδας κ. Ιωάννη Οικονόμου και κ. Γεώργιου Κοτρωνιά, καθώς και η επιστολή της γραμματείας της Νέας Αριστεράς Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Κωνσταντίνος Τσιάμης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Ευαγγελία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμπολιτεία Λοκρών» κ. Νικόλαος Λιόλιος, η Δημοτική Σύμβουλος και αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Λοκρίδα 2028» κ. Μαρία Γιαννοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Σωματείου  ΕΖΑ και μέλος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών κ. Θωμάς Καρατράντος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ κ. Παναγιώτης Πολίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Μάριος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Χρήστος Λιγδής και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Σεραφείμ Κοντογεώργος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button