Κόσμος

Καταδικάστηκαν οι ένοχοι για τη δολοφονία του Jam Master Jay… 22 χρόνια μετά – Galaksias.com

Χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρα χρόνια για να κριθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του αστέρα της ραπ μουσικής και των RunDMC, Jam Master Jay. Ο βαφτισιμιός του Karl Jordan Jr και ο παιδικός του φίλος Ronald Washington κατηγορήθηκαν το 2020 για τη δολοφονία και μόλις σήμερα καταδικάστηκαν από ενόρκους στη Νέα Υόρκη, όπως έγραψε το Sky News.

Το 37χρονο θύμα, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Jason Mizell, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι μέσα στο στούντιο ηχογράφησής του το 2002. Ήταν μια από τις πιο διαβόητες δολοφονίες του χιπ χοπ, μαζί με εκείνες των Tupac Shakur και Notorious B.I.G.

Ο DJ ήταν μέλος των Run-DMC, ενός από τα πιο γνωστά ραπ συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980. Η εισαγγελία είχε ισχυριστεί ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν μια συμφωνία ναρκωτικών που πήγε στραβά και οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει αθώοι.

Ένας τρίτος άνδρας, ο Τζέι Μπράιαντ, συνελήφθη καθώς κατηγορήθηκε το 2023 και θα δικαστεί ξεχωριστά το 2025 ή το 2026.

Οι Run-DMC, οι οποίοι στάθηκαν ενάντια στα ναρκωτικά στους στίχους των τραγουδιών τους, αποτελούνταν από τους Mizell, Joe «Run» Simmons και Darryl «DMC» McDaniels.

Οι επιτυχίες τους περιλαμβάνουν τα King Of Rock, It’s Tricky και μια διασκευή του «Walk This Way» με τους θρύλους της ροκ «Aerosmith».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button