Κόσμος

13 νεκροί από πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου – Galaksias.com

Το περιστατικό έγινε στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Στις 23:00 χθες Παρασκευή (σ.σ. τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), η τοπική υπηρεσία της πυροσβεστικής ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς στον κοιτώνα του σχολείου Γινγκτσάι στο χωριό Γιανσανπού», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τις αρχές. Πρόσθεσε πως τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και πως «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μετέβησαν επιτόπου αμέσως και «οι φλόγες είχαν κατασβεστεί στις 23:38 (17:38)».

Οι αρχές διενεργούν αίτια για να εξακριβωθούν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, πρόσθεσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά στην Κίνα, σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας της παραμέλησης στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς σε κτίριο εταιρείας που παράγει άνθρακα στην επαρχία Σανσί (βόρεια).

Τον Απρίλιο, πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Πεκίνο στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες καταστροφές της τελευταίας εικοσαετίας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Εκείνη η πυρκαγιά ανάγκασε ασθενείς να προσπαθήσουν να βγουν από παράθυρα, κρεμασμένοι από σεντόνια, ή να κουρνιάσουν στις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου για να σωθούν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button