ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται μέσα στον Απρίλιο – Galaksias Portal News

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα», όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Open.

Ενδέχεται να εφαρμοστεί στις 24 Απριλίου, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση. Μάλιστα, ενδέχεται να μην υπάρχει και καμία αλλαγή στο «Καλάθι του Πάσχα», που πέρυσι περιείχε αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν απέκλεισε να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών». Είπε όμως ότι «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί η δυναμική ενός τέτοιου μέτρου.

Ερωτηθείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας και τις παραπλανητικές εκπτώσεις σημείωσε πως, «οι δραστικές παρεμβάσεις μας στην αγορά και η συνέχιση των εντατικών ελέγχων αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα προς όφελος όλων των νοικοκυριών».

Ακόμη προσέθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται σε δύο άξονες:

  • Στην προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
  • Στην επίλυση δομικών στρεβλώσεων σε όλη την αγορά με τέσσερα δραστικά μέτρα

Ακόμη σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναβαθμίζεται και η πλατφόρμα e-katanalotis, «ένα ισχυρό εργαλείο που ενδυναμώνει τον καταναλωτή ώστε να αγοράζει φθηνότερα τα προϊόντα που θέλει από τα καταστήματα κοντά στο σπίτι του» και προσέθεσε: «Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά όλοι οι πολίτες. Δεν εφησυχάζουμε και η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και διαρκής».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button