Κόσμος

Οι ΗΠΑ καλούν τους υπηκόους τους να φύγουν – Galaksias.com

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε χθες Δευτέρα όσους Αμερικανούς βρίσκονται στην Αϊτή να φύγουν «το συντομότερο δυνατόν», εν μέσω της κλιμάκωσης της βίας από την περασμένη εβδομάδα που εξώθησε τις αρχές να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προχθές Κυριακή, μετά την απόδραση χιλιάδων φυλακισμένων.

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη χώρα της Καραϊβικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, τονίζοντας πως οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να αναπτυχθεί διεθνής ένοπλη δύναμη για να βοηθήσει τις αϊτινές δυνάμεις να ανακτήσουν τον έλεγχο, σχέδιο εγκεκριμένο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο Αϊτινοί, ανέφερε εξάλλου πως η πρεσβεία της χώρας στο Πορτ-ο-Πρενς παραμένει ανοικτή, αλλά παρέχει πολύ περιορισμένες υπηρεσίες από χθες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέρμπι τόνισε πως η Ουάσιγκτον παρακολουθεί με «μεγάλη ανησυχία» την «ταχεία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας» και «καλεί όλα τα μέρη» να «τερματίσουν στη βία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button