Επικαιρότητα

Ευχές της ΠΑΕ Διαγόρας – Galaksias.com

Ανακοίνωση με αφορμή την 25η Μαρτίου και την ίδρυση του συλλόγου εξέδωσε η ΠΑΕ Διαγόρας. Αναλυτικά:

“Ολο δόξα ολο χαρη 

δες της Ρόδου το καμάρι… 

λέει ο στίχος του ύμνου του Διαγόρα .Του μεγαλύτερου συλλόγου στο Αιγαίο, κι ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας μας που γιορτάζει 119 χρόνια ζωής..

Είναι μέρα που χτυπά έντονα η καρδιά κάθε Διαγορίτη. μιας και ο σύλλογος εχει γράψει και συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τις σελίδες της ιστορίας του.

1905-2024

119 χρόνια  πέρασαν από την ίδρυση του από 18 Ροδίτες πατριώτες. 

Ο ύμνος του είναι το εμβατήριο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.Το όνομά του παραπέμπει στον σπουδαίο Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας Διαγόρα.

Επέδειξε πλούσια εθνική, κοινωνική πολιτιστική και αθλητική δράση  εξαιτίας της οποίας οι Ιταλοί τον διέλυσαν το 1929.

Ανασυστάθηκε αμέσως μετα την απελευθέρωση του νησιού μας το 1945 και συνεχίζει τη λειτουργία του ως σήμερα.

Το 1968 η χούντα διέλυσε τον Διαγόρα και τον ανάγκασε σε συγχώνευση με τον Δωριέα και τον Ροδιακό για να φτιαχτεί η Ρόδος.

Το 1994 στα πλαίσια της σκέψης δημιουργίας μεγάλης ομάδας στο νησί, ο Διαγόρας συγχωνεύεται με την Ρόδο για να δημιουργηθεί η Ενωση Ρόδος-Διαγόρας. Αυτή η προσπάθεια κράτησε μόλις τέσσερα χρόνια για να επανιδρυθεί σαν Διαγόρας το 1998 και να χαράξει την δική του μεγάλη πορεία σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Χρυσή σελίδα γράφτηκε το 1954 οταν  τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την σπουδαία εθνική, κοινωνική ,πολιτιστική και αθλητική προσφορά του στην Ελλάδα.

Ποδοσφαιρικά-σε οτι αφορά την ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου-αγωνίσθηκε στην Α΄Εθνική την τριετία 1986-1989 πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες επι σπουδαίων ομάδων..

Από την περίοδο 2020-21 ο Διαγόρας είναι και πάλι ΠΑΕ και αγωνίζεται ξανα στη δεύτερη τη ταξει ποδοσφαιρική Κατηγορία της χωρας την Super League 2 με στόχο να παραμείνει σε αυτήν μέσα απο τα πλέη αουτ και να χαράξει από την νέα περίοδο το δρόμο για ακόμα ψηλότερα.

Σαν ΠΑΕ παρακολουθούμε την πορεία και των αλλων τμημάτων του συλλόγου και καλωσορίζουμε στον Διαγόρα το νεότευκτο τμήμα της πυγμαχίας ευχόμενοι πάντα επιτυχίες.

Συμπορευόμαστε με την δράση των Ακαδημιών και των τμημάτων τους σε όλες τις ηλικίες. Ο Διαγόρας εξακολουθεί να είναι πηγή ταλέντων, που θα βοηθήσουν τον σύλλογο μελλοντικά σε υψηλό επίπεδο..

Οι τόμοι της χρυσής ιστορίας πάρα πολλοί και με χρυσά γράμματα χαραγμένοι. Θα εξακολουθήσουμε να την τιμούμε και στο παρόν και στο μέλλον, ορμώμενοι από τις αξίες και τα ιδανικά που κληρονομήσαμε, από όλους όσους έδωσαν και τη ψυχή τους προγενέστερα. Ο Διαγόρας δεν είναι απλά ένας σύλλογος που συστάθηκε για να υπηρετήσει τον τόπο ποικιλοτρόπως.

ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ που με βάση αυτή, θα πορευτούν οι άνθρωποί του στους σύγχρονους καιρούς, μέσα κι εξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το λάβαρο θα κρατηθεί ψηλά και κάτω από αυτό θα πορευθούν οι νέες γενιές Διοικούντων παραγόντων, αθλητών μα περισσότερο του κόσμου, για να φτάσει και πάλι ο Διαγόρας σε μεγαλύτερα αθλητικά σαλόνια…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΔΙΑΓΟΡΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΡΙΤΕΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button