ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια είναι βήμα προς το μέλλον – Galaksias Portal News

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια έκανε λόγο, την Τετάρτη (21/2) σε συνέντευξη του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Στις αρχές Μαρτίου θα προχωρήσουμε στην ψήφιση. Υπήρξε εκτεταμένη διαβούλευση, τα σχόλια είναι αρκετά και το υπουργείο (Παιδείας) τα ενσωματώνει και τα αξιολογεί. Σε αυτό το βήμα προς το μέλλον που κάνουμε με αυτή τη μεταρρύθμιση σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ενίσχυση της δημόσιας (εκπαίδευσης) αλλά και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων […] ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε όλες τις εικόνες που αφορούν το χθες -είτε αφορούν καταλήψεις που θέτουν εν κινδύνω την εξεταστική σε διάφορα πανεπιστήμια είτε όπου υπάρχουν έκνομες ενέργειες και χρειάζεται η παρέμβαση των αρχών. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά, ταυτόχρονα όμως, πρέπει να διαχειρισθούμε και ένα παρόν, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις δεν περιποιεί τιμή γενικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα», είπε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή, όμως, την ανακοίνωση της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για απώλεια της εξεταστικής, ο Θ. Κοντογεώργης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, έδωσε εργαλεία, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική» και «στο 92% των σχολών αυτό το πετύχαμε, πραγματοποιήθηκε, δηλαδή, η εξεταστική είτε κανονικά είτε διαδικτυακά. Στο υπόλοιπο 8% αυτό δεν έχει γίνει».

Εν κατακλείδι, «εμείς θέλουμε αυτές οι εικόνες να αποτελούν παρελθόν, κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά».

Σε σχέση με τις ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας, αντέτεινε πως «έχει γίνει σοβαρή νομική προετοιμασία, υπάρχουν σχετικές γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σύγκρουση με το Σύνταγμα», επέμεινε ενώ παρέπεμψε στη συζήτηση που θα γίνει εντός και εκτός της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι: «έχουμε τη δυνατότητα να γίνει η χώρα ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο και να προσελκύσουμε Έλληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού, οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, να έλθουν να δουλέψουν σε πανεπιστήμια στη χώρα μας. Και πολλά παιδιά να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες αλλά να μπορούν να πραγματοποιούν τις σπουδές τους στη χώρα μας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button